LP: Nesposobnost tivatskih vlasti preko džepova građana

Tivćani plaćaju čak 20 eura po toni za odvoz smeća na deponiju u Baru. Za period od pet godina to je ogroman novac koji se rasipa za jednokratna rješenja, dok se ništa ne preuzima oko rješavanja sanitarne deponije,” smatra Samardžić
159 pregleda 2 komentar(a)
Boro Samardžić, Foto: Liberalna partija
Boro Samardžić, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 18.02.2016. 15:14h

Građani Tivta plaćaju najskuplje namete za odvoz smeća u Crnoj Gori, a novo poskupljenje od 20 odsto samo je još jedan udarac na njihov standard i građanska prava, smatraju u Liberalnoj partiji.

Osim što je odluka Komunalnog preduzeća o još jednom poskupljenju protivna Zakonu, ona predstavlja i nastavak neodgovorne politike lokalne uprave koja svoju nesposobnost da riješi problem sanitarne deponije prebija preko leđa i džepova građana Tivta, ocijenio je Boro Samardžić, koordinator LP za Tivat.

“Tivćani plaćaju čak 20 eura po toni za odvoz smeća na deponiju u Baru. Za period od pet godina to je ogroman novac koji se rasipa za jednokratna rješenja, dok se ništa ne preuzima oko rješavanja sanitarne deponije. Ogroman novac koji građani plaćaju, morao se pametnije utrošiti u dugoročno rješavanje ovog problema koje bi relaksiralo i građane Tivta i lokalnu upravu,” smatra Samardžić.

Zbog hitnosti rješavanja ovog problema koji traje već godinama, LP će odmah nakon očekivanog izbora u Skupštini Opštine pokrenuti rješavanje pitanja odvoza smeća i deponije.

Liberali će takvu platformu kreirati zajedno sa susjednim Opštinama Budva i Kotor, čiji građani imaju slične probleme, ali i u saradnji sa EU, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: