Podgoričanin Luka Šaranović ima 19 godina i uradio je nešto što nije nijedan prolaznik na Terazijama

"Pođite u bilo koji CK u bilo kojoj opštini i pitajte bilo kog volontera, ispričaće vam stotinu sličnih, a vjerovatno i humanijih priča od ove, zato i mislim da je to malo više naduvano, nego što jeste", kaže skromno Luka
85 pregleda 19 komentar(a)
Luka Šaranović, Foto: Privatna arhiva
Luka Šaranović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 17.02.2016. 20:48h

Fotografiju mladića koji u podzemnom prolazu na Terazijama u Beogradu pomaže operisanom beskućniku, lajkovale su hiljade korisnika društvenih mreža, a izazvala je na stotine pozitivnih komentara.

Mladić na fotografiji je devetnaestogodišnji Podgoričanin Luka Šaranović, student ETF-a, a slikao je njegov drug iz Beograda, Vuk Davidivić i “lansirao” na društvenim mrežama uz komentar:

"Moj drug tj. momak na slici je iz Podgorice i volontira u Crvenom krstu Crne Gore i zove se Luka Šaranović. Pored toliko ljudi iz Beograda koji prođu tuda svaki dan, pomogo mu je jedan Podgoričanin", napisao je Vuk.

Luka je za portal “Volim Podgoricu” ispričao kako je nastala fotografija, skromno naglašavajući da tu “nema materijala za novinsku priču”. Ipak, ovaj devetnaestogodišnjak uradio je nešto što nije niko od stotina prolaznika. Obratio je pažnju na čovjeka kome je trebala pomoć!

"Bio sam u posjeti drugu Vuku Davidoviću u Beogradu na par dana, pošto se dugo nismo vidjeli. Vraćajući se iz grada uputili smo se ka fast food kiosku da nešto pojedemo, i prošli podzemnim prolazom na Terazijama. Vidjeli smo beskućnika koji je imao je nogu u zavoju, ispostavilo se da je to rana od operacije. Ne znam ni kako se zove čovjek, samo sam mu se predstavio i pitao ga mogu li da mu pomognem. On me u početku nije razumio a onda mi je rekao da je to od operacije (transplatacija kosti sa karlice) i kako je tako nekad zakači na neku ivicu, ona se iznova i iznova otvara", ispričao nam je Luka.

Kad je sanirao ranu, rekao mu je da ispira alkoholom preko zavoja i da to isto ponovi za par dana, ostavio mu je materijal i pozdravili su se.

"Bilo je kasno i on je spavao kad sam mu prišao, tako da sam ga ja maltene probudio pa je pričao nerazumljivo. Ja sam sada u Podgorici i nisam ga više vidio, ali mislim da je on i dalje na Terazijama u tim podzemnim tunelima kod MC Donaldsa".

Luka kaže da je sve o prvoj pomoći naučio u Crvenom krstu.

"Pođite u bilo koji CK u bilo kojoj opštini i pitajte bilo kog volontera, ispričaće vam stotinu sličnih, a vjerovatno i humanijih priča od ove, zato i mislim da je to malo više naduvano, nego što jeste", kaže ovaj skromni mladić.

Volimpodgoricu.me

Bonus video: