Uspon na Orjen: Noć punog mjeseca

Budući da je program „Podigni glavu, otkrij Orjen“ osmišljen da se privuče veća pažnja na naše zaleđe u nedjelju, 21. februara, u 10 sati biće oprganizovan jedan lagani dvosatni uspon, u kojem neće biti ograničenja za učešće
97 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2016. 11:03h

Noćni uspon na jedan od vrhova Orjena ovog vikenda biće organizovan po trinaetsti put. Polazno mjesto je planinarski dom „Za Vratlom“ (1160m).

“Izlazak pred zoru po planini obasutoj mjesečinom veliki je doživljaj, naročito zimi i u njemu mogu uživati samo planinari sa većim iskustvom i potrebnom opremom”, upozoravaju PK Subra koji su organizatori uspona i ističu da je već prijavljeno 50 učesnika.

Budući da je program „Podigni glavu, otkrij Orjen“ osmišljen da se privuče veća pažnja na naše zaleđe u nedjelju, 21. februara, u 10 sati biće oprganizovan jedan lagani dvosatni uspon, u kojem neće biti ograničenja za učešće.

Orjen je sa 1.894 metra najviša planina na Jadranu. Taj planinski masiv pripada Crnoj Gori, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, ali su svi vrhovi u Crnoj Gori. Na Orjenu je preko 80 kilometara obilježenih staza koje pružaju mogućnost da u planini uživaju prekaljeni i vični planinari, ali i rekreativci. Na Orjenu se mogu naći brojne endemične biljne vrste, Orjenska hudika, Kuglasto devesilje, Pregranati koromač i druge.

Galerija

Bonus video: