Ima ko da čisti, ako vi nećete

Već danas ću donijeti takvu odluku i neću sigurno dozvoliti da se grad zatrpava smećem, kazala Željka Vuksanović
52 pregleda 33 komentar(a)
Kolašin smeće, Foto: Dragana Šćepanović
Kolašin smeće, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 17.02.2016. 07:54h

Radnici Komunalnog nijesu juče prekinuli štrajk, ni nakon razgovora sa predsjednicom Opštine Kolašin Željkom Vuksanović.

Nakon sastanka sa predstavnicima štrajkača i menadžmentom Komunalnog, Vuksanovićeva je saopštila da će donijeti odluku kojom će biti omogućeno da komunalna preduzeće iz drugih opština, ili privatne firme, održavaju higijenu u gradu.

“Lokalna uprava će se odgovorno odnijeti prema građanima i održavanju higijene u gradu. Postoji još firmi koje to mogu da odrade. Već danas ću donijeti takvu odluku i neću sigurno dozvoliti da se grad zatrpava smećem“, rekla je ona.

Vuksanovićeva tvrdi da štrajkači ne ispunjavaju minimum procesa rada.

Štrajkači su i dalje pri stavu da neće početi da rade dok im poslodavac, ili Opština kao osnivač, ne isplate osam zaostalih zarada. Traže i da lokalna uprava potpiše ugovor o održavanju javnih površina sa Komunalnim.

Vuksanovićeva, međutim, tvrdi da Opština duguje Komunalnom svega 10.000, ali da građani i pravni subjekti tom preduzeću duguju oko 360.000 eura.

“To je monopolistička firma koja je dobila od osnivača mehanizaciju i ostala sredstva za rad. Plate su zaradili oni koji su čistili grad, ali pitanje je da li su i oni koji su bili dužni da te usluge naplate. Rješenje njihovih probema je na njihovom poslovodstvu”.

Bonus video: