Traže kopiju zapisnika o pušenju o trošku države

Ministar poljoprivrede Petar Ivanović već više od 10 mjeseci odbija da saopšti ko je pušio o trošku države...
123 pregleda 0 komentar(a)
Cigarilosi
Cigarilosi
Ažurirano: 16.02.2016. 19:23h

Nevladino udruženje Institut Alternativa tužilo je Ministarstvo finansija, jer im nije omogućilo kopije zapisnika o inspekcijskoj kontroli koju je sproveo budžetski inspektor zbog afere “ko je pušio o trošku države”.

U tužbi Upravnom sudu, u koju su “Vijesti” imale uvid, piše da je Ministarstvo donijelo rješenje da su tražene informacije označene stepenom tajnosti “interno” i da je zahtjev za slobodan pristup informacijama odbijen kao neosnovan.

Iz Alternative su ranije podnijeli inicijativu za pokretanje postupka inspekcijskog nadzora u Ministarstvu poljoprivrede, povodom slučaja nenamjenske potrošnje budžetskog novca.

“Na osnovu dokaza koje je objavio dnevni list 'Vijesti', postoji osnovana sumnja da je izvršeno nenamjensko trošenje budžetskih sredstava. Naime, službenik je karticom Ministarstva, sa brojem 6000000000001400, na benzinskoj pumpi “Jugopetrola” u Podgorici, kupio cigarilose u vrijednosti od 48 eura”, piše u inicijativi.

Udruženje je tražilo od Ministarstva finansija da provjere da li je došlo do zloupotrebe i kršenja zakona i da ih, u skladu sa odredbama Zakona o inspekcijskom nadzoru, obavijeste o razmatranju inicijative i njenom ishodu.

U tužbi Alternative se navodi da smatraju da je Ministarstvo pogrešno i nepotpuno utvrdio činjenično stanje i pogrešno primijenilo materijalno pravo, kao i da u obrazloženju nijesu dali jasne razloge za donošenje takvog rješenja.

Ministar poljoprivrede Petar Ivanović više od 10 mjeseci odbija da saopšti ko je pušio o trošku države.

Bonus video: