MASTER I DOKTORSKI PROGRAMI

Institut iz Abu Dabija nudi devet stipendija studentima iz Crne Gore

Stipendija pokriva pune troškove školarine, troškove udžbenika, TOEFL/GRE testa, troškove smještaja, mjesečnu novčanu naknadu...
0 komentar(a)
studenti, Ekonomski fakultet, Foto: Vesko Belojević
studenti, Ekonomski fakultet, Foto: Vesko Belojević
11.02.2019. 13:51h

Institut za nauku i tehnologiju „Masdar“ iz Abu Dabija nudi devet postdiplomskih stipendija za perspektivne i kvalifikovane studente iz Crne Gore za školsku 2016/17. godinu.

Ministarstvo nauke navodi da Masdar Institut pruža punu stipendiju, a postdiplomci će nakon završetka studijskog programa pored diplome „Masdar“ instituta dobiti i diplomu Tehnološkog instituta iz Masačusetsa (MIT) kojom se potvrđuje da je stečena diploma u skladu sa standardima koje propisuje MIT.

Ponuđeni su sljedeći akreditovani master programi: Hemijski inženjering; Računarstvo i informacione nauke; Inženjering električne energije; Inženjering sistema i menadžment; Materijalne nauke i inženjering; Mašinstvo; Inženjering mikrosistema; Inženjering voda i životne sredine; Održiva kritična infrastruktura; Sistemi i tehnologije svemira; kao i Interdisciplinarni doktorski program.

"MIT je prvenstveno partner, i jedan od aktera u kreiranju Masdar Instituta. Uključenost MIT-a u doktorski program omogućava kandidatima za doktorske studije Masdar Instituta da provedu do 2 semestra na MIT-u i pohađaju kurseve u kampusu (najmanje 3 kursa po semestru), kako im predloži Nadzorni istraživački komitet (Research Supervisory Committee), a odobri Prosvjetni savjet za sticanje zvanja (GEC-Graduate Education Council)", navode iz Ministarstva nauke.

Prihvataće se samo online aplikacije.

"Što se tiče aplikacije, neophodno je dostaviti kopije dokumenata. Ukoliko je kandidat prihvaćen, biće u obavezi da podnese sva originalna dokumenta do početka nastave. Rok za apliciranje je 31. maj 2016. godine. Visoke ocjene i rezultati samo su preduslov, ali ne i garancija za prijem. Standardi za prijem su usklađeni sa standardima MIT-a", dodaje se.

Odabrani stipendisti Instituta primaće punu školarinu. Stipendija pokriva pune troškove školarine, troškove udžbenika, TOEFL/GRE testa, troškove smještaja, mjesečnu novčanu naknadu, troškove zdravstvenog osiguranja i godišnju povratnu kartu do matične zemlje. 

Više detalja o master programima, doktorskom programu, kriterijumima za prijem, proceduri prijavljivanja, uputstva i savjete zainteresovani kandidati mogu naći na web adresi Masdar Instituta ili se obratiti na mejl: admissions@masdar.ac.ae.