UNICEF-ova kampanja proglašena za inovativnu politiku 2016.

Zero Project okuplja preko 3,000 eksperata iz više od 150 zemalja i svake godine identifikuje i u svijetu promoviše najinovativnije i najefektnije politike
0 komentar(a)
Govorimo o mogućnostima, Foto: Unicef
Govorimo o mogućnostima, Foto: Unicef
Ažurirano: 16.02.2016. 14:12h

Kampanja "Govorimo o mogućnostima", pokrenuta od strane UNICEF-a i Vlade Crne Gore, prepoznata je kao jedna od 12 najboljih inovativnih politika ove godine, saopštili su iz UNICEF-a..

Priznanje je uručeno na konferenciji Zero Project 2016, međunarodnom samitu o inkluzivnom obrazovanju i komunikacionim tehnologijama, koja je okupila više od 500 stručnjaka iz ove oblasti širom svijeta. Konferencija se održala u sjedistu Ujedinjenih nacija u Beču.

Zero Project okuplja preko 3,000 eksperata iz više od 150 zemalja i svake godine identifikuje i u svijetu promoviše najinovativnije i najefektnije politike i prakse za poboljšavanje života osoba sa smetnjama u razvoju.

Trogodišnja kampanja "Govorimo o mogućnostima", koju su pokrenuli UNICEF i Vlada Crne Gore 2010. godine, prepoznata je kao uzor u oblasti inovacija, uticaja i mogućnostireplikacije u drugim zemljama.

“Promocija pozitivnog imidža djece sa smetnjama u razvoju i stvaranje mogućnosti za ovu djecu da sami kažu svoje mišljenje od ključnog je značaja za razbijanje barijera za njihovoravnopravno uključivanje u društvo” ističe Bendžamin Perks, šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori.

Kampanja je okupila vladine zvaničnike, poznate ličnosti, civilno društvo, međunarodnu zajednicu, medije, privatni sektor, nastavnike/ce, roditelje i djecu sa i bez smetnji u razvoju i prerasla u nacionalni pokret za društvene promjene i stvaranje inkluzivnog društva.

Bonus video: