Apel za pomoć samohranoj majci: Sa dvogodišnjom kćerkom živi u nedovršenoj kući bez struje i vode

Kako su saopštili iz Banke hrane, Fondacije koja je o slučaju Milene Bulatović i njene kćerkice obavijestila sve institucije i apelovala za pomoć
2893 pregleda 0 komentar(a)
Milena sa kćerkom ispred kuće u kojoj žive, Foto: Privatna arhiva
Milena sa kćerkom ispred kuće u kojoj žive, Foto: Privatna arhiva

Fondacija Banke hrane objavila je apel za pomoć samohranoj majci iz Nikšića Mileni Bulatović koja sa kćerkicom koja u aprilu puni dvije godine živi u nedovršenoj kući bez struje i vode. Nema nikakvih primanja, a kako Bulatović, koja živi u nikšićkom naselju Ozrinići, ističe loši uslovi i velika vlaga jedan su od razloga da je kćerkica za godinu prebolovala tri upale pluća.

„Imala je i bakteriju ešerihi koli, a ja imam problem sa bubrezima, i povećan nivo šečera. Kod ljekara više ne idem nego što idem, a živimo od pomoći komšija. Roditelji su mi razvedeni i ne mogu mi pomoći, a čovjek sa kojim imam dijete ima 60 godina, bolestan je i nesposoban za rad. Živi na selu i kada mu to materijalni i zdravstveni uslovi dozvole dođe da obiđe kćerku i pomogne koliko može, a nažalost malo može“, kazala je Bulatović „Vijestima“.

Kuća u kojoj žive je samo ozidana i stavljena ploča, a da bi uveli vodu i struju potreban im je, kako kaže, veliki novac koji oni nemaju.

Kako su saopštili iz Banke hrane, Fondacije koja je o slučaju Milene Bulatović i njene kćerkice obavijestila sve institucije i apelovala za pomoć, za kuću je poteban materijal, namjestaj, mašina za veš, posuđe, posteljina, ćebad, za bebu pelene i obuća broj 24, a za majku odjeća i obuća broj 42.

„Imala sam jedan brak iza sebe, bila sam žrtva nasilja. Iz tog braka imam dvoje djece, od pet i šest godina, koju nažalost rijetko gledam, jer nijesam u mogućnosti da odem do njih pošto žive u gradu koji je od Nikšića udaljen oko 150 kilometara”, kazala je Bulatović.

Iz Banke hrane su kazali da svi koji žele da pomognu samohranoj majci mogu to uraditi uplatom novca kod Erste banke na žiro račun 540-32133974-24 na ime Milene Bulatović, ili kontaktirati Fondaciju na telefon 069 495 680, preko Facebooka ili e-maila: bankahranepg@gmail.com.

Bonus video: