Šegrt posjetio medicinsku sestru Mirjanu Celić Bakić

Nakon desetodnevnog bolničkog liječenja na neurologiji u Beranama, Mirjana se od povreda oporavlja u krugu svoje porodice
112 pregleda 4 komentar(a)
Budimir Šegrt, Mirjana Celić Bakić, Foto: Tufik Softić
Budimir Šegrt, Mirjana Celić Bakić, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 15.02.2016. 17:02h

Ministar zdravlja Budumir Šegrt posjetio je danas medicinsku sestru Mirjanu Celić Bakić u njenom domu u beranskom naselju Dolac i poželio joj brz oporavak od povreda koje je zadobila u noći kada je spasavala život tek rođene bebe.

Mirjana je te noći bila u pratnji bebe koja je zbog urođenih srčanih komplikacija transportovana iz Berana u podgorički Klinički centar. U blizini Kliničkog centra, kod zgrade Vektra, na kružnom toku, dogodila se sabraćajna nezgoda u kojoj je medicinska sestra teže povrijeđena.

Vozač i dijete koje je bilo u inkubatoru, prošli su bez povreda, a Mirjana je tada, iako povrijeđena, uspjela da prebaci dijete do kliničkog centra i tek potom je izgubila svijest zbog potresa mozga i povrede vratnih pršljenova.

Ministar zdravlja se Mirjani zahvalio na plemenitom i ljudskom činu.

„Mirjanina plemenitost prevazilazi nivo humanosti a o tome svjedoči i činjenica da je zadobila tešku povredu“, rekao je Šegrt.

Mirjana je ponovila da je samo radila svoj posao i slijedila hiopokratovu zakletvu, kao i da je sigurna da bi i sve njene koleginice učinile isto.

Nakon desetodnevnog bolničkog liječenja na neurologiji u Beranama, Mirjana se od povreda oporavlja u krugu svoje porodice.

Vijesti su ranije pisale o hrabrom podvigu ove medicinske sestre iz Berana, a vijest o tome posredstvom našeg portala i društvenih mreža, obišla je ne samo Crnu Goru nego i čitav region.

Bonus video: