Fešta na Škveru: Šarena povorka protiv nevremena

Natupile su hercegnovska Gradska muzika, mjesna muzika Đenović, mažoretke, i klape Stari kapetan i Castel nuovo
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.02.2016. 19:54h

“Kiša je pokušala da pokvari feštu, ali mi smo u Novom, na Mediteranu i sa kišom treba računati”, kazao je danas vd JUK Herceg Fest Stevan Koprivica prije početka Škveranske fešte pjesme, vina, ribe i mimoze.

Koprivica - naš poznati dramaturg, ocjenjuje da se “u jednom trenutku sve pretvorilo u atrakciju, jer su raskošna šarena povorka na jednoj strani, i nebo od olova na drugoj stvarali zanimljivu sliku”.

Uprkos kiši i jakom vjetru zbog kojih nije došao očekivan broj posjetilaca, Fešta na Škveru bila je uspješna i zabavna za one koji su uprkos nevremenu došli na Škver. Među njima bili su i članovi diplomatskog kora iz Podgorice i delegacije gradova pobratima Herceg Novog, za koje je prije toga upriličen prijem i susret sa čelnicima Opštine .

Natupile su hercegnovska Gradska muzika, mjesna muzika Đenović, mažoretke, i klape Stari kapetan i Castel nuovo. Posjetioce su animirali i zabavljali, sa svih fešta neizostavna grupa klovnova.

Bilo je pripremljeno i 300 kilograma pržene sardele, 300 litara vina Plantaža, lozova rakija, smokve i mimoza koji su dijeljeni besplatno

U bifeu Stanica učesnici Strip vikenda ,,Winter is coming'' William Simpson, višestruko nagrađivanI autor stripova i legendarni ,,story board’’ umjetnik TV serije „Game of Thrones i Nikola Ćurčin, crtali su pred i za posjetioce.

U Bijeloj je u isto vrijeme organizovana Velika bokeljska fešta i otovren Sajam masline i vina.

Galerija

Bonus video: