Nikšić: Štedljive sijalice ne daju nikakvo osvjetljenje

“Uveče se ništa ne vidi i svi su ugrožen,i i pješaci i vozači, a kada je kiša i magla, onda je problem još veći. Bulevar je najprometnija saobraćajnica u gradu a najmračnija i to je problem čitavog grada"
202 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.02.2016. 16:02h

Nikšićani se već mjesecima žale da je grad praktično u mraku, iako ulićna rasvjeta radi, a da su razlog tome tzv. štedljive sijalice koje ne daju nikakvo osvjetljenje. Najgora situacija je u Bulevaru “Vuka Mićunovića” gdje zbog loše rasvjete problem imaju i pješaci i vozači. Zbog toga su mještani Stare varoši pokrenuli potpisivanje peticije kako bi se pomenuti problem riješio jer su, kako rekoše, zbog takve rasvjete ugroženi životi svih.

“Uveče se ništa ne vidi i svi su ugrožen,i i pješaci i vozači, a kada je kiša i magla, onda je problem još veći. Bulevar je najprometnija saobraćajnica u gradu a najmračnija i to je problem čitavog grada. Rasvjeta postoji ali su ugrađene neke štedne sijalice koje daju loše osvjetljenje. Na pravcu put Kapina Polja i put Kličeva ravjeta je odlična, a ovdje kao da je nema”, kazao je Ivica Drašković.

Prema njegovim riječima česte su saobraćajne nezgode jer vozači uveče praktično ne vide pješake.

“Jedna djevojka je nedavno na pješačkom prelazu zadobila teške povrede jer je vozač nije vidio, kao i jedno djete koje se vraćalo iz škole. I policija nam je takođe rekla das u saglasni sa nama i da i oni apeluju da se otkloni taj problem jer su i pješaci i vozači ugroženi”, kazao je Drašković.

Siniša Papić smatra da je svaka prigradska ulica bolje osvijetljena od Bulevara.

“Ne mogu da vjerujem da je jedna tako frekventna ulica bukvalno u mraku. Izgleda da se ovo neće riješiti dok neko ne strada”, kazao je Papić.

Prema riječima Draškovića dodatni problem predstavljaju i saobraćajni znaci na pješačkim prelazima koji su nisko postavljeni,

Potpredsjednik Opštine Dragan Perović kazao je “Vijestima” da će pomenuti problem u najskorije vrijeme biti riješen.

“Stubovi za rasvjetu nalaze se na visini od 11,30 metara, umjesto osam, ali to je stanje koje smo zatekli kada smo preuzeli funkcije. Odlučili smo da na pješačkim prelazima zamijenimo rasvjetu i to će biti u najskorije vrijeme”, kazao je Perović.

Prema njegovim riječima morali su sačekati da bude gotov plan javnih nabavki za čitavu opštinu kako bi mogli pristupiti poslu, a u ponedjeljak će se na kolegijumu dogovoriti o potrebnim detaljima.

Galerija

Bonus video: