Protest zakupaca završen: Htjeli svi kod direktora Morskog dobra

"Sada se tačno zna ko je koliko ponudio za koju plažu... Nekome se time vjerovatno svjesno pravi prostor da na ponovljnom tenderu zakupi kupališta koja bude poželio. Dovoljno je da se ponudi par hiljada više..."
89 pregleda 0 komentar(a)
Morsko dobro, Foto: Vuk Lajović
Morsko dobro, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 12.02.2016. 18:32h

Nezadovoljni najavom da će tender za zakup kupališta u opštinama Budva, Kotor, Tivat i Bar biti poništen, oko 50 zakupaca koji su dali ponude, okupili su se danas oko 14 sati ispred zgrade Morskog dobra. Nakon što njihov zahtjev da budu svi, sa novinarima, primljeni kod direktora Morskog dobra nije prihvaćen, oni su se razišli.

Iz Morskog dobra njima je ponuđeno da kod direktora uđu dva predstavnika zakupaca.

Budvani koji su dostavili ponude za zakup plaža pozvali su juče glavnog specijalanog tužioca Milivoja Katnića da spriječi manipulacije u “Morskom dobru” i zaustavi najavljeno poništenje tendera.

Dvadeset potencijalnih zakupaca koji su, kako kažu, revoltirani zbog sumnje da će tender biti poništen jer plažu navodno nije uspio da zakupi Marko Gvozdenović, sin ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića, što bi, tvrde, dovelo do haosa.

“Ne prihvatamo nikakva objašnjenja, jer mi smo plaže zakupili, pošto smo dostavili najbolje ponude. Poništenjem tendera napravili bismo jednu nezapamćenu situaciju. Sada se tačno zna ko je koliko ponudio za koju plažu... Nekome se time vjerovatno svjesno pravi prostor da na ponovljnom tenderu zakupi kupališta koja bude poželio. Dovoljno je da se ponudi par hiljada više...”, saopštilo je 20 zakupaca.

Iz Morskog dobra su odbacili optužbe da namjeravaju da ponište tender pod pritiskom, ili u interesu bilo koga, i da će to biti urađeno zbog propusta u javnom pozivu, odnosno poreskih uvjerenja koje je trebalo dostaviti uz ponudu.

Bonus video: