Vatromet boja na Izložbi cvijeća u Igalu

Prvi put na izložbi je i Preduzetnički klub učenika JUSMŠ Ivan Goran Kovačić iz Herceg Novog koji će novac dobijen od prodaje njihovih radova opredijeliti za jednu siromašnu porodicu , kao i za nabavku hrane za pse u Azilu na Dizdarici
116 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.02.2016. 14:14h

Izložba cvijeća koja se održava u okviru 47 Praznika mimoze otvorena je danas u vili Galeb (Titova vila) u Igalu. Oko 60 izlagača iz Crne Gore, Srbije, BIH , Hrvatske i Albanije pokazali su sobno, baštensko, mediteransko bilje i suvog cvijeća, kao i zdravu hranu gdje dominira mediteransko bilje i rukotvorine .

“Nije slučajno da se baš danas otvara izložba, bliži se Dan zaljubljenih koji se slavi širom svijeta, pa se nadamo da će mnogi naći prikladan poklon za drage osobe. Ove godine smo očekivali veliki broj gostiju za vrijeme Praznika mimoze, što se pokazalo i opravdanim, kako na otvaranju festivala, tako i ovom izložbom, zbog koje gosti produžavaju boravak”, kazala je otvarajući izložbu v.d direktorke TO Herceg Novi,Bojana Blagojević.

Prvi put na izložbi je i Preduzetnički klub učenika JUSMŠ Ivan Goran Kovačić iz Herceg Novog koji će novac dobijen od prodaje njihovih radova opredijeliti za jednu siromašnu porodicu , kao i za nabavku hrane za pse u Azilu na Dizdarici.

Za razliku od njih travar Branislav Popović iz Bijele , koji kaže da je bilje njegov život, na Izložbi cvijeća izlaže više od dvije decenije.

Ovaj prosvetni radnik ističe da je u svijetu rastući trend liječene uz pomoć biljaka. Kaže da treba dobro pounavati biljke, kada i gdje ga brati, koji dio upotrebiti, kako ga sušiti i čuvati. Ovaj travar koji se usavršavao u Engleskoj i Francuskoj smatra da Crna Gora nije iskoristila potencijal koji ima u biljnom fundusu. Popović ističe da je obišao cijelu bivšu Jugoslaviju izučavajući ljekovito bilje i da je zaključio da je naša zemlja po kvalitetu bilja u samom vrhu, među kojima ističe, vrijesak, žalfiju, lovor, lincuri u travu iva.

Izložba cvijeća u Igalu biće otvorena danas, sjutra i u nedjelju na Dan zaljubljenih, od 9 do 19 h.

Galerija

Bonus video: