Veća saradnja PU i UPCG

Predstavnici PU i UPCG, krovne organizacije poslodavaca u Crnoj Gori, sastali su se u četvrtak u cilju sveobuhvatne reforme i posvećenosti uspostavljanju proaktivnog pristupa prema poreskim obveznicima
56 pregleda 0 komentar(a)
Poreska uprava, Foto: Luka Zeković
Poreska uprava, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.02.2016. 10:57h

Zajedničko Koordinaciono tijelo Poreske uprave (PU) i Unije poslodavaca (UPCG) intenziviraće rad u narednom periodu u cilju smanjenja administrativnog opterećenja za poštovanje poreskih propisa zbog uspostavljanja većeg stepena dobrovoljne poreske discipline i efikasnijeg obezbjeđivanja budžetskih prihoda.

Predstavnici PU i UPCG, krovne organizacije poslodavaca u Crnoj Gori, sastali su se u četvrtak u cilju sveobuhvatne reforme i posvećenosti uspostavljanju proaktivnog pristupa prema poreskim obveznicima.

“Aktivnosti Koordinacionog tima će obuhvatati organizaciju edukativnih događaja – radionica i seminara, u cilju tumačenja poreskih propisa i približavanja poreske legislative različitim segmentima poreskih obveznika, kao i analizu i iniciranje izmjena zakonskih propisa u cilju njihovog usklađivanja sa najboljom međunarodnom praksom i standardima”, navodi se u saopštenju.

Obnavljanje Protokola o saradnji PU i UPCG omogućiće, kako se dodaje, intenziviranje uzajamne saradnje i jačanje odnosa partnerstva i povjerenja između tih institucija, čime će se doprinijeti efikasnijoj borbi protiv sive ekonomije i sankcionisanju nelojalne konkurencije, u cilju građenja povoljnog poslovnog i investicionog ambijenta, u interesu, kako Poreske uprave, tako i privrednika i građana Crne Gore uopšte.

Sastanku su prisustvovali direktor PU, Miomir M. Mugoša, i predsjednik UPCG, Svetlana Vuksanović, sa timovima saradnika koji će u predstojećem periodu intenzivno i direktno raditi na jačanju uzajamne saradnje između te institucije i Unije.

Bonus video: