GA: Oborena još jedna odluka Fonda za zaštitu i ostavrivanje manjinskih prava

"Ovo je četvrta obarajuća presuda Upravnog suda, a da još ni jedna nije izvšrena nakon toga. Ova činjenica sama po sebi govori o vladavini prava i sprovođenju sudskih odluka u Crnoj Gori
1 komentar(a)
Građanska alijansa, Foto: Facebook/Gradjanska alijansa
Građanska alijansa, Foto: Facebook/Gradjanska alijansa
Ažurirano: 12.02.2016. 09:40h

Upravni sud je na sjednici održanoj 9. februara donio presudu po tužbi Građanske alijanse (GA), kojom poništava Odluku o raspodjeli sredstava Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava za 2015. godinu, kada je podijeljeno 500.000 eura.

"Ovo je četvrta obarajuća presuda Upravnog suda, a da još ni jedna nije izvšrena nakon toga. Ova činjenica sama po sebi govori o vladavini prava i sprovođenju sudskih odluka u Crnoj Gori. Očigledno je da se svjesno toleriše njihova nezakonitost. Kao što je već nakon prve presude Upravnog suda, nalaza DRI, međunarodnih organizacija, nevladinih organizacija i medija bilo jasno, tako je i sada u Fondu ima posla za organe krivičnog gonjenja. Posebno jer se osim ovoga finansiraju projekti koji nijesu u duhu građanske i multietničke Crne Gore a sredstva se često koriste i za političke obračune", navodi se u saopštenju GA.

Iz te NVO napominju da su podnijeli još jednu tužbu za raspodjelu ostatka sredstava u 2015. godini.

Bonus video: