Šest hiljada kvadrata u centru Budve prepisano na kosovskog biznismena

Ramaj je već uspio da proda više od 1.000 kvadratnih metara stambeno-poslovnog prostora, iako još nije postavljen ni kamen temeljac budućeg kompleksa
321 pregleda 0 komentar(a)
Porto Budva, Foto: Vuk Lajović
Porto Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 11.02.2016. 20:54h

Šef parlamenta Boro Lazović nije više vlasnik zemljišnog kompleksa od 6.000 kvadrata u samom srcu Budve.

Na zemljište se od sredine januara uknjižila firma “Alart centar - Budva” kosovskog građevinskog biznismena Nasera Ramaja.

Opštinski Sekretarijat za urbanizam izdao je urbanističko- tehničke uslove “Alart centru” za gradnju komercijalno-stambenog kompleksa “Porto Budva”, što je objavljeno na zvaničnom sajtu Opštine, .

Riječ je o prvom papiru u proceduri dobijanja građevinske dozvole.

Opština je na atraktivnoj parceli, pozivajući se na izmjene i dopune DUP-a “Budva centar”, odobrila da objekat može imati prizemlje, mezanin i devet etaža, ukupno 27.000 kvadrata bruto građevinske površine.

Boro i njegov brat Jovo su atraktivnu parcelu udaljenu stotinjak metara od Staroga grada kupili prije gotovo tri decenije, da bi u nekoliko navrata dokupili od Opštine djelove zemljišnog prostora kako bi formirali urbanističku parcelu.

Lazovići su još u avgustu zaključili ugovor o zajedničkoj izgradnji sa firmom Ramaja, obavezavši se da u posao ulože zemlju, kako bi zauzvrat dobili poslovno-stambene prostore.

Ramaj je već uspio da proda više od 1.000 kvadratnih metara stambeno-poslovnog prostora, iako još nije postavljen ni kamen temeljac.

Kompleks “Porto Budva” uveliko se reklamira na sajtovima za nekretnine, a već su upisane prve kupovine stambenih i poslovnih prostora u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine.

Kosovski biznismen, jedan od trenutno najjačih građevinara u Budvi, kupio je firmu “Alart centar” od ruskog državljanina u avgustu.

Sudeći po ekskluzivnosti koju obećava investitor, “Porto Budva” će biti “najskuplja” građevina u Budvi.

Kosovski biznismen na parceli udaljenoj stotinjak metara završava gradnju poslovno-stambenog kompleksa “Victoria residence”.

Bonus video: