Intenziviraće aktivnosti u borbi protiv trgovine ljudima

Ulama je istakao da je odgovor Vlade na taj globalni problem strateški dokument koji je usvojila 2012. godine, a koji je oročen na period 2012/2018 godina
95 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Ulama, Foto: Savo Prelević
Zoran Ulama, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.02.2016. 15:39h

Vlada je danas utvrdila Predlog akcionog plana za implemetaciju strategije za borbu protiv trgovine ljudima, koji će, kako je saopšteno, omogućiti bolju i aktivniju identifikaciju potencijalnih žrtava.

Šef Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima, Zoran Ulama, kazao je da je to zabrinjavajuća pojava koja je poslednjih godina prepoznata u skoro svim državama svijeta, pa i u Crnoj Gori.

“To je zločin protiv čovječnosti, integriteta i dostojanstva čovjeka“, kazao je Ulama nakon sjednice Vlade.

On je istakao da je odgovor Vlade na taj globalni problem strateški dokument koji je usvojila 2012. godine, a koji je oročen na period 2012/2018 godina.

„Siguran sam da su tim strateškim dokumentom predviđeni ciljevi u realizaciji ovog problema“, ocijenio je Ulama.

Prema njegovim riječima, usvajanjem akcionog plana intenziviraće se aktivnosti bolje i aktivnije identifikacije potencijalnih žrtava trgovine ljudima.

„Radićemo na jačanju stručnih kapaciteta predstavnika državnih institucija, i na regionalnoj međunarodnoj saradnji koja nam je veoma značajna jer smo na vratima Evropske unije“, poručio je Ulama.

Bonus video: