Nakon nevremena normalizovano stanje u durmitorskom području

U srijedu oko podne struja je stigla u poddurmitorska sela, a sa smirajem dana i u Šarancima izuzev osam potrošača
0 komentar(a)
Žabljak, nevrijeme, Foto: Obrad Pješivac
Žabljak, nevrijeme, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 11.02.2016. 12:44h

Nakon olujnog nevremena koje je u noći između utorka i srijede zahvatilo durmitorsko područje i tom prilikom gotovo sva sela ostavilo bez struje, angažovanjem ekipa električara stanje se gotovo normalizovalo.

U srijedu oko podne struja je stigla u poddurmitorska sela, a sa smirajem dana i u Šarancima izuzev osam potrošača. Na tom prostoru se i danas radi pa električari očekuju da će ovi potrošači do večeri dobiti struju.

Struja je te večeri nestala i kod potrošača u Nadgori, Uskocima, Paležu, Podgori, Kočadolu i Tepcima. Danas oko podne struja je stigla u Tepca i na Štuoc gdje se napajaju telekomunikacioni i dugi objekti.

Električari nastoje da osposobe mrežu i prema ostalim naseljima.

Izvor iz žabljačke elektrodistribucije kaže da je olujni vjetar, koji je dostizao brzinu od preko 115 kilometara na sat te večeri polomio 15 stubova, među kojima i nekoliko armirano-betonskih i rušeći stabla pokidao nebojene metre vazdušnih vodova.

Osim oštećenja krova na jednoj vikendici uz šetalište prema Crnom jezeru, na koju je palo stablo, druge štete na imovini nijesu evidentirane.

Bonus video: