Lakušić: U javnim preduzećima umjesto eksperata upravljaju partijski diletanti iz DPS-a

"Da nije tako, oni bi morali znati da su po evropskim standardima u vodovodnoj mreži dozvoljeni gubici do 15 odsto, kada se ovi gubici uporede sa njihovim fingiranim od 48,50 odsto, koji je realno znatno veći", kazao je Lakušić
55 pregleda 1 komentar(a)
Zoran Lakušić, Foto: DNP
Zoran Lakušić, Foto: DNP
Ažurirano: 11.02.2016. 11:23h

Član predsjedništva Demokratske narodne partije i odbornik u Skupštini Glavnog grada Zoran Lakušić kazao je da je u odgovoru poslovodstva DOO “Vodovod i kanalizacija” Podgorica na njegovu izjavu, potvrđeno ono što se davno zna, da u javnim preduzećima u Podgorici, ali i u Crnoj Gori umjesto eksperata za djelatnosti zbog koje su osnovana, "nažalost upravljaju partijski diletanti iz DPS".

"Da nije tako, oni bi morali znati da su po evropskim standardima u vodovodnoj mreži dozvoljeni gubici do 15 odsto, kada se ovi gubici uporede sa njihovim fingiranim od 48,50 odsto, koji je realno znatno veći. Naročito kada se tome dodaju krađe vode, kao i neplaćena dugovanja, onda se suočavamo sa poražavajućim podacima da se 70 odsto potisnutih količina voda za piće sa podgoričkih izvorišta prospe i ukrade ili ne naplati. Prema podacima iz 2015. godine do kojih je došla agencija Anadolija, a objavile nezavisne novine Vijesti, najskuplja voda za domaćinstvo na Balkanu je u Crnoj Gori, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, a najeftinija u Makedoniji i Albaniji. Da pijemo najčistiju vodu možemo zahvaliti Marezi ,a ne menadžmentu Vodovoda i Demokratskoj partiji socijalista. Gospoda koja polemiše sa mojim podacima morala bi znati da prema procjenama UN više od polovine stanovništva će se suočiti sa nestašicom vode", kazao je Lakušić.

On je dodao da bi po procjenama analitičara voda mogla biti jedini razlog, zbog koje bi mogao izbiti treći svjetski rat.

"Ako, ovome dodamo apel Žan Mišela Kustoa, sina poznatog okeanografa Žaka Kustoa sa svjetskog foruma o vodi u Japanskom gradu Kjotu 2003. godine, koji je upozorio čovječanstvo da nafta i zlato imaju alternative, a da za vodu nema zamjene. No, umjesto polemike sa mojim stavovima trebalo bi da se zamislite nad ovim činjenicama. Naravno mogao bih beskonačno polemisati sa vama koji rasipate i dijelite međusobno novac građana Podgorice i saopštavati sijaset primjera o vašim zloupotrebama, ali mi to nije bila namjera. Naprotiv htio sam i vas i ukupnu javnost u Podgorici i u Crnoj Gori da upozorim na posledice koje može proizvesti vaše demagoško samohvalisanje sa rezlutatima bez pokrića. Kao i na vašu skandaloznu odluku kojom ste direktorima, nezasluženo podijelili bonuse u iznosu od nekoliko hiljada eura, ogoljavajući na taj način potpuno karakter svoje vladavine i pokazujući koliko su DPS vlastodršci izolovani u svijetu svojih privilegija", kazao je Lakušić.

Bonus video: