Kana organizuje šetnju Podgoricom: Vidimo se kod "Kulture" i obiđimo stradališta grada

Facebook grupa Kana, ko ako ne arhitekt kreirana je u znak protesta, nakon što je kompanija "Normal Tours", čiji je vlasnik Žarko Burić, počeo pripreme za izgradnju poslovne zgrade od 12 spratova pored hotela „Podgorica”
107 pregleda 3 komentar(a)
Kana, ko ako ne arhitekt, Foto: Facebook
Kana, ko ako ne arhitekt, Foto: Facebook
Ažurirano: 10.02.2016. 15:39h

Članovi Facebook grupe Kana, ko ako ne arhitekt, u nedjelju 21. februara, organizuju šetnju Podgoricom, tokom koje će učesnici, kako navode u pozivu, obići "stradališta" grada.

Šetnja će početi ispred lokacije na kojoj se nekad nalazio bioskop "Kultura", odakle će učesnici nastaviti prema Hotelu Podgorica.

"Pozivamo sve koji uživaju u ambijentu terasa nad Moračom Hotela Podgorice, koji su slavili maturske večeri u Hotelu Crna Gora, koji su se sastajali ispred Kina Kultura, sve kojima je ovaj grad zaista u srcu, koji žele zdrav i održiv prostorni razvoj Podgorice, sve stručnjake i nestručnjake, sve građane da nam se pridruže u šetnji – obilasku stradališta našeg grada, koju ćemo započeti sastankom ispred nekadašnjeg Kina Kultura, u nedjelju, 21.02.2016. u 12.00 sati. Jer ovaj grad pripada NAMA, mi na njega imamo pravo, kao što nam je i dužnost da ga zaštitimo", navodi se u pozivu Facebook grupe Kana, ko ako ne arhitekt.

POZIVAMO SVE! Koji uživaju u ambijentu terasa nad Moračom Hotela Podgorice, Koji su slavili maturske večeri u Hotelu...

Posted by KANA / ko ako ne arhitekt on Tuesday, February 9, 2016

Ta Facebook grupa kreirana je u znak protesta, nakon što je kompanija "Normal Tours", čiji je vlasnik Žarko Burić, počeo pripreme za izgradnju poslovne zgrade od 12 spratova pored hotela „Podgorica”.

Vrijednost investicije je 5,7 miliona eura. Završetak radova je planiran za oktobar iduće godine, zgrada će imati 5.756,80 metara kvadratnih.

Bonus video: