Neće teretiti Pavličića: Pamtiću njegove riječi dok sam živa

Pavličić je suspendovan, a protiv njega je pokrenut disciplinski postupak
478 pregleda 45 komentar(a)
Rajko Pavličić, Foto: Svetlana Mandić
Rajko Pavličić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 09.02.2016. 13:59h

Nikšićanka Stanka Radulović kojoj se prošle sedmice ljekar nikšićkog Doma zdravlja Rajko Pavličić na krajnje nepristojan način obratio u hodniku te ustanove kazala je da bi voljela da pomenuti ljekar bude vraćen na posao, kao i da njegove riječi neće zaboraviti dok je živa.

Pavličić, koji je rukovodilac Savjetovališta za HIV, je u više navrata, kako se vidi na snimku koji je dostavljen “Vijestima”, ponavljao rečenicu “Dobar k…., mir u kući”, koju se potrudio i da prevede na latinskom “Bonus penis, pax en domus”.

“Došla sam da se pregledam kod dr Jelene Koprivice, kada je naišao Pavličić koji je bio popio. Kada sam izašla od doktorice on mi je tu riječ rekao. Rekla sam da idem kod direktora. Ništa mi on na to nije rekao. Njegov brat je toga dana dva puta dolazio da ga vodi iz hodnika“, kazala je osamdesetjednogodišnja starica koja je danas došla kod direktora Doma zdravlja, dr Veselina Bulatovića, kako bi objasnila šta se toga dana desilo.

“Djelovalo je to na mene teško. Imala sam da padnem pred bolnicu, ali sam sjela na beton da bi mi se to malo razminulo. Ležala sam sve do prekjuče. Dok sam živa to ću pamtiti i čini mi se svaka moja kost kad umrem na to će misliti“, pričala je starica koja je, ni kriva ni dužna, postala poznata širom regiona.

„Mora se sve u životu pretrpjeti. Djeca me zovu da se ne sjekiram. Samo mi je cilj da ga vratite na posao. Ništa ga neću teretiti. Pustite ga to mjesec dana po zakonu i onda ga vratite na posao“, kazala je Radulović, koja sama živi u nikšićkom prigradskom naselju Oštrovac.

Pavličić je suspendovan, a protiv njega je pokrenut disciplinski postupak.

„Operisala sam mozak prije nekoliko godina u Beograd. Hronični sam bolesnik. Kako ono kažu ljudi – bolje sresti ludog, nego pijanog. Sa ludim ćeš doći do kraja, sa pijanim nikada. Nije on meni ništa rekao, samo ga vratite na posao“, kazala je Radulović.

Prethodnog dana njeni sinovi razgovarali su sa dr Bulatovićem koji se i njima i starici izvinio zbog neprijatnosti koju je doživjela.

„Izvinio sam se prije svega kao čovjek, zatim kao ljekar i direktor ustanove. Kao ljekar radim 35.godina i nešto slično se nije dogodilo. To se desilo u jednom akutnom, pijanom stanju, ali to ga ne opravdava, jer za takvo ponašanje opravdanje ne postoji“, kazao je direktor Doma zdravlja.

„Trudićemo se da dok je naš pacijent ne čeka više kada ide na preglede. Uvijek ćemo joj biti na usluzi i što se tiče patronaže ili kućne posjete. Ne možemo pobjeći od toga da je doživjela neprijatnost i zaista nam je žao zbog toga“, kazao je Bulatović.

Pavličić nije prisustvovao razgovoru, jer je izjava od starice uzeta u sklopu disciplinskog postupka. Ona je kazala da bi voljela da se sretne sa Pavličićem, a Bulatović je obećao da će do tog susreta doći.

Dr Rajko Pavličić je nakon objavljenog snimka kazao “Vijestima” da mu je krivo što je sebi dozvolio da se takvim riječima, kao ljekar i muškarac, obrati jednoj ženi.

“Krenuo sam da uzmem ljekove, kada sam čuo gospođu kako kune ljekare, buni se što čeka. Za mene su zdravstveni radnici svetinja, a Dom zdravlja druga kuća, tako da sam osjetio potrebu da reagujem i zaštitim kolege. Sve je krenulo od toga”, kazao je Pavličić i dodao da su mu kazali da je na youtube snimak postavio neko od zaposlenih iz Doma zdravlja.

Bonus video: