Danilović: Crnoj Gori treba više božićnjeg mira, a manje božićnih pobuna i ustanaka

"Ko vjeruje da je Hristos rođen, da je raspet i vaskrsao biće posvećen brizi o drugima, voljeće i one koji vjeruju u drugačiji svijet i poredak, one koji ne vjeruju i one koji ne razumiju", navodi, između ostalog, Danilović
633 pregleda 0 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević
Goran Danilović, Foto: Savo Prelević

Poslanik Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović, čestitao je svim pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori Badnji dan.

"Bez Hristovog rođendana naši rođendani su besmisleni. On nas je ponovo učinio rođenim i naše živote smislenim. Božić je dan koji smo dužni da čuvamo i to ne predanjski nego kao zalog za budućnost. Ko se razumije u Božiću imaće snage da se razumije i u životu. Crnoj Gori, kao nikada do sada, treba razumijevanja i praštanja", navodi Danilović.

On u čestitki navodi da Crnoj Gori sve više treba božićnjeg mira i radovanja, a sve manje božićnih pobuna i ustanaka.

" Ko vjeruje da je Hristos rođen, da je raspet i vaskrsao biće posvećen brizi o drugima, voljeće i one koji vjeruju u drugačiji svijet i poredak, one koji ne vjeruju i one koji ne razumiju. Nase je da ostanemo ono što jesmo i da praštamo. Dnevna politika nas uči da je gubitnik onaj koji prašta, da je sramotno biti milosrdan, da je u današnje doba retrogradno biti Hrišćanin. Dnevna politika, pa i politika uopšte su prolazne, a Božić je praznik svih koji vjeruju da je čovjek luča mikrokozma, a da je ljubav prema drugome neprolazna i uvijek savremena vrijednost", navodi Danilović.

Bonus video: