Dobiće struju i otkazuju protest

“Bili smo na sastanku kod direktora i sa njim smo razgovarali, nakon čega je došao službenik EPCG i pregledao stanje. Treba nam papir o ispravnim instalacijama i oni su obećali da će nam upaliti struju i da ćemo postati legalni potrošači. Nadamo se da će se i to završiti”
3 komentar(a)
naselje Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
naselje Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 09.02.2016. 06:54h

Dvadesetak romskih i egipćanskih porodica iz nikšićkog naselja pod Trebjesom, uspjeli su da se dogovore sa Elektroprivredom i do kraja sedmice ponovo će dobiti struju.

Oni su 25. januara isključeni sa distributivne mreže zbog, kako je tada rečeno, neovlašćene potrošnje električne energije.

Stanovnici tog naselja tvrde da godinama pokušavaju da postanu legalni potrošači ali da to ne mogu zbog činjenice da su njihovi objekti nelegalno sagrađeni.

“Bili smo na sastanku kod direktora i sa njim smo razgovarali, nakon čega je došao službenik EPCG i pregledao stanje. Treba nam papir o ispravnim instalacijama i oni su obećali da će nam upaliti struju i da ćemo postati legalni potrošači. Nadamo se da će se i to završiti”, kazao je predstavnik Roma Ismet Kurti.

Iz EPCG su kazali da je stanovnicima naselja pod Trebjesom pojašnjena procedura oko priključenja na distributivnu mrežu, da su pojedini već ušli u proceduru oko dobijanja potrebnih atesta, kao i da će iz Elektroprivrede uraditi sve da se procedura ubrza.

Zbog postignutog dogovora, stanovnici naselja pod Trebjesom odustali su od najavljenog protesta ispred zgrade Opštine.

Bonus video: