Budite oprezni: Muškarac se lažno predstavlja i skuplja donacije u ime NVO "sPas"

Iz NVO „sPas“ apelovali su na građane da, ukoliko primijete i dobiju ponudu od neovlašćenih osoba da doniraju za NVO „sPas“, odmah prijave policiji i nikako ne daju donacije
111 pregleda 3 komentar(a)
laž, lažov, prevara, Foto: Shutterstock.com
laž, lažov, prevara, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 07.02.2016. 16:22h

Nevladina organizacija (NVO) „sPas“ upozorila je građane da se nepoznati muškarac lažno predstavlja i prikuplja donacije u njihovo ime.

Iz te organizacije saopštili su da su dobili informacije da se nepoznati muškarac predstavlja kao aktivista NVO „sPas“ i prikuplja, kako su naveli, donacije za angažovanje advokata u vezi sa spaljivanjem psa na Gorici.

„U pitanju je lažno predstavljanje i dotični nije naš član“, objasnili je predsjednica Upravnog odbrora te NVO, Kristina Ćetković.

Ona je objasnila da svaki član NVO „sPas“ posjeduje ovjerenu člansku kartu, ali niko od članova ne uzima novac za donacije.

„Donacije za životinje o kojima brine naše društvo isključivo se prikupljaju na našim akcijama, putem molbi za donacije koje su zavedene i ovjerene od nas i obavezno putem uplata na naš žiro račun“, pojasnila je Ćetković.

Iz NVO „sPas“ apelovali su na građane da, ukoliko primijete i dobiju ponudu od neovlašćenih osoba da doniraju za NVO „sPas“, odmah prijave policiji i nikako ne daju donacije.

„Smatramo da oni koji zloupotrebljavaju dobru volju i dobročinstvo građana treba da budu procesuirani“, poručili su iz te NVO.

Bonus video: