Podvig medicinske sestre: Povrijeđena u sudaru bebu donijela u bolnicu

"Iako sam bila povrijeđena, bila sam svjesna da sam bebi najpotrebnija", istakla je medicinska sestra
126 pregleda 48 komentar(a)
Mirjana Bakić, Foto: Facebook
Mirjana Bakić, Foto: Facebook
Ažurirano: 07.02.2016. 15:21h

Medicinska sestra Opšte bolnice u Beranama Mirjana Bakić doživjela je saobraćajnu nezgodu prilikom transporta tek rođene bebe za Podgoricu, ali je zahvaljujući hrabrosti i pribranosti uspjela da na vrijeme prebaci novorođenče u Klinički centar.

Bakićeva je kazala “Vijestima” da je prije tri dana bila pripravna medicinska sestra i da je zajedno sa vozačem i bebom starom nekoliko sati po lošim vremenskim prilikama sanitetskim vozilom krenula za Podgoricu.

Blizu Kliničkog centra u Podgorici, kod zgrade Vektre, Bakićeva je osjetila jak udarac u glavu i vidjela kako su se sudarili sa crvenim vozilom kojim je upravljala ženska osoba. "Bila sam u šoku... Sve vrijeme sam pratila vitalne parametre bebe, koja je bila u inkubatoru. Iako sam bila povrijeđena, bila sam svjesna da sam bebi najpotrebnija", istakla je medicinska sestra.

Pojasnila je da je odmah izašla iz vozila, ćebetom obmotala novorođenče i ušla u prvo taksi vozilo koje je bilo parkirano u blizini.

"Mislila sam da nemamo dovoljno vremena da zovem osoblje neonatologije Kliničkog centra. Zbog toga sam dijete utoplila, uzela ambu balon kako bi dijete bilo inhalirano kiseonikom. Taksista nam je pomogao da uđemo u vozilo i jaknom pokrivao mene i novorođenče da nam nije hladno", istakla je Bakićeva.

Ona tvrdi da je beba bila mirna i u dobrom stanju kada su napokon stigle u Dječju kliniku. Bakićeva je naglasila da je doživjela teške tjelesne povrede, potres mozga i hematome na glavi.

"Odmah po prijemu u Dječju bolnicu kolege su me prebacile u Urgentni centar, gdje sam provela nekoliko sati. Uveče sam prebačena u beransku bolnicu, na odjeljenje neurologije", pojasnila je dodavši da je tek nakon dolaska u Urgentni centar osjetila jaku mučninu i počela da povraća.

Bakićeva, koja je medicinska sestra već 11 godina, tvrdi da bi svaka njena koleginica isto postupila, jer svi znamo šta znači život tek rođene bebe.

Naglasila je da se već oporavlja od povreda i da se zahvaljuje vozaču, taksisti, kao i cjelokupnom osoblju Dječje bolnice i Urgentnog centra Kliničkog centra.

Bonus video: