Za Svetozara Marovića i Amfilohija 1.000 eura

Atmosfera je bila karnevalska, kakva i priliči ovakvim feštama
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.02.2016. 18:32h

Maska koja je predstavljala Svetozara Marovića kao zatvorenika u pratnji mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija osvojila je nagradu publike Direkcije festivala na prvom ovogodišnjem maskenbalu 47. Praznika mimoze koji je održan sinoć u Mediteranskom centru u Igalu.

Atmosfera je bila karnevalska, kakva i priliči ovakvim feštama.

Gradska muzika, mažoretke, grupa Egzodusi, klapa Stari kapetan i Jelena Tomašević uz 260 maski "ugrijali" su atmosferu već od prvog "đira" povorke maski.

Jelena Tomašević je kazala da je prvi put pjevala na maskenbalu, ali po raspoloženju učesnika u tom "poslu" dobro se snašla.

Najviše pažnje privlačila je maska trenutno najpoznatijeg crnogorskog zatvorenika Svetozara Marovića sa mitropolitom Amfilohijem koja je i pobijedila na prvom mimozinom maskenbalu i osvojila nagradu od 1.000 eura.

Na drugom mjestu po broju glasova publike bila je maska Vratiće se Valter, a autorima je pripalo 750 eura.

Treće odnosno četvrto mjesto osvojili su autori maski Zika moskito i Špijuni su među nama, a među nagrađenima su bili i Novski parlamentarci, Čarli Čaplin, Spajdermenovići…

Drugi maskenbal zakazan je za sedam dana, 13. februara u hotelu Palmon Bay, a nastupiće Tri kvarta bend, klapa Stari kapetan, Gradska muzika Herceg Novi i mažoretke.

Galerija

Bonus video: