Loko Tipikus Teodorikus na lomači, kum, bratanić, stric, tatin sin i investitor u Spuž

"Lorko je kriv što muči kao kakvi šotokuco i kad mu o intradi rabotaju, što je puštio da nam se nakrivi Turkova poljana, što je lijepi i skupi vatromet na Pine za Novu godinu gledalo 5-6 druga"...
51 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2016. 16:28h

Lorko Tipikus Teodorikus kako se ovog puta zvala karnevalska lutka, glavni je krivac za sve prošlogodipnje nevolje i probleme Tivćana zbog čega je on glavom platio na lomači, na oduševljenje nekoliko stotina posjetilaca što su se juče okupili na tradicionalnom "Lastovskom karnevalu" u Donjoj Lastvi kraj Tivta.

"Lorko je kriv što muči kao kakvi šotokuco i kad mu o intradi rabotaju, što je puštio da nam se nakrivi Turkova poljana, što je lijepi i skupi vatromet na Pine za Novu godinu gledalo 5-6 druga, što samo za veliku neveru imamo bazen u Donju Lastvu, što palme ne njišu grane nego pravimo toteme od njih, što u Krtole narod nema kuda do mora doć, a kroz polje mu valja i dalje plivat, što Krtoljani zbog novoga vodovoda nemaju okle čašu vode popit i zbog toga vodovoda auta slomiše da bi doma došli, što ćemo prije u Lastvu film snimit nego ga u naše kino pogledat, što je Morsko dobro, a ne zna se što je naše", nabrojao je grijehe karnevala Lorka tužilac pred "Slavnim sudom komunitadi lastvoske" što je zasjedao na gradskoj rivi, nakon što je vesela povorka sa karnelavkom lutkom, mažoretakama iz Tivta i Kotora, gradskom muzikom Tivta, mjesnom muzikom Đenovića i stotinjak maštovitih maski, obišla cijelo naselje.

Advokat karnevala Lorka uzvratio je da "mi znamo đe je pravda ali znamo i sa kim posla imamo", te da njegovom klijentu "sude, a presudu su prije 10 dana već napisali", ali pomoći nije bilo pa je Lorko osuđen na smrt spaljivanjem na lomači.

Dok su krvnici odnosili njegovog klijenta na mulo pred crkvom Svetog Roka gdje je kazna izvršena na radost okupljenih, advokat karnevala Lorka Tipukusa Teodorikusa pročitao je njegov testament u kome je karneval, svakome po zasluzi u odnosu na ono što je dotični lani radio, ostavio po nešto.

Tako je Opština dobila "fabriku od novogodiđnjih lampijuna da nam Tedo bljesne za te lijepe dane od fešte" kao i "po 50 kvadrata od đedovine uz more da učini po jedan kondut u Lastvu, u Kalimanju i na Pine", Regionalni vodovod "fabriku od cijevi jerbo su ove furešte istrufinjale", a lastovski sveštenik "ništa, jer ništa nije ni zamiritao".

Po spaljivanju karnevala, fešta je nastavljena velikim maskenbalom u hotelu "Kamelija" gdje su najboljim maskama dodijeljene i prigodne nagrade.

Ove godine jedna od najuspjelijih bila je grupna maska "Špijuni su među nama" sa policijskom maricom sa tablicama "P –Spuž" koja je teglila VIP zatvorsku prikolicu i brojnim policajcima i robijašima sa natpisima na leđima – kum, bratanić, stric, tatin sin, investitor, a sve u pratnji "advokata Biberovića" i muzičkom podlogom poput hitova "Špijuni su među nama" i "Nemoj po glavi, druže plavi".

Organizatori karnevala iz lastovske NVO "Harlekin" ovom su prilikom izdali i nove brojeve satiričnih časopisa "Harlekin" i"Lastovski bruštulin".

Galerija

Bonus video: