Mitropolit Amfilohije: Božji narod je bezgraničan

„Ovo sveto mjesto je vjekovima svjedočanstvo bogoljublja i bratoljublja. Ono je to i danas i tako će biti do kraja svijeta i vijeka“, rekao je Mitropolit crnogorsko-primorski
5772 pregleda 35 komentar(a)
Sa nalaganja badnjaka ispred Cetinjskog manastira, Foto: Savo Prelević
Sa nalaganja badnjaka ispred Cetinjskog manastira, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.01.2019. 18:07h

Pred Cetinjskim manastirom danas je obavljeno tradicionalno nalaganje badnjaka, koje je blagosiljao i osveštao Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

„Ovo sveto mjesto je vjekovima svjedočanstvo bogoljublja i bratoljublja. Ono je to i danas i tako će biti do kraja svijeta i vijeka“, rekao je Amfilohije, čestitajući Badnje veče, dodavši da se Crna Gora se danas "sabrala oko ćivota Svetoga Petra Cetinjskoga, kao što se sabirala i kroz vjekove“.

Dodao je da su nalaganju prisustvovali vjernici iz Rusije, Paragvaja i Argentine.

"Prizvani su svi narodi da budu članovi Crkve Božije“, naglasio je Amfilohije, poručivši da Crkva ne dijeli narode.

„Svi su u njoj jedno u Hristu Isusu. To je Crkva Hristova. To je ljubav Božja koja se izlila kroz rođenje Bogomladenca na sve ljude i zemaljske narode. Bog se javio preko rođenja u Vitlejemu kao vječna ljubav i pozvao svako ljudsko biće na ljubav“, kazao je Mitropolit crnogorsko-primorski.

Biološki narodi, kazao je Amfilohije, "danas imaju ove a sjutra one države i granice".

„A Božji narod je bezgraničan. Jedan Bog, koji je srce toga naroda, je bezgraničan i On daje svom narodu tajnu bezgraničnosti i vječnosti, neprolaznosti i besmrtnosti, tajnu pobjede života vječnoga nad smrću i prolaznošću“, poručio je on.

Galerija

Bonus video: