UNICEF: U martu izvještaj o zdravstvenoj zaštiti u porodilištima

Stručnjaci Instituta za istraživanje zdravlja majke i djeteta iz Trsta, koje je angažovao UNICEF, nakon obilaska tri glavne državne bolnice, trenutno rade na izvještaju o procjeni kvaliteta zdravstvene zaštite majki i beba
95 pregleda 1 komentar(a)
UNICEF, Foto: UNICEF
UNICEF, Foto: UNICEF
Ažurirano: 05.02.2016. 14:02h

Izvještaj o procjeni kvaliteta zdravstvene zaštite majki i beba u Crnoj Gori biće objavljen u martu, saopšteno je iz UNICEF-a.

Ministar zdravlja Budimir Šegrt saopštio je u srijedu da su, prema preliminarnoj ocjeni iz tog izvještaja, unaprjeđenja u perinatalnoj njezi u Crnoj Gori impresivna.

Stručnjaci Instituta za istraživanje zdravlja majke i djeteta iz Trsta, koje je angažovao UNICEF, nakon obilaska tri glavne državne bolnice, trenutno rade na izvještaju o procjeni kvaliteta zdravstvene zaštite majki i beba.

„Rezultati i preporuke za dalje unaprijeđenje zdravstvene zaštite još nijesu završeni, ali će biti podijeljeni sa javnošću kada izvještaj bude gotov i dostavljen UNICEF-u i Ministarstvu zdravlja tokom marta“, kaže se u saopštenju UNICEF-a.

Kako se dodaje, UNICEF će nastaviti da sarađuje sa Vladom Crne Gore, civilnim sektorom, medijima i svim relevantnim akterima kako bi se svakom djetetu u Crnoj Gori obezbijedio najbolji mogući početak.

Bonus video: