Vujković skočio u more i spasio čovjeka iz vozila koje je tonulo

Iako je već dobio ponudu za posao iz kotorske Službe zaštite i spašavanja, Vido je kazao da bi se radije posvetio pozivu pomorca za koji se sprema, budući da je dobar student i da voli more
200 pregleda 65 komentar(a)
Vido Vujković, Foto: Privatna arhiva
Vido Vujković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 05.02.2016. 12:17h

Student kotorskog Fakulteta za pomorstvo, Vido Vujković, rizikovao je život, kada je, vidjevši da je u blizini Lipaca vozilo sa puta sletjelo u more, izašao iz autobusa i izvukao vozača.

Skala Radio prenosi da je juče oko 12.40 sati, pri velikoj brzini, vozilo marke volkswagen izletjelo iz krivine i završilo u moru.

Vido je tada bio u autobusu, kojim je putovao na predavanja u trening Centar “Azalea“ u Bijeloj.

"Vozač je zaustavio autobus, a kondukter i ja smo izašli i vidjeli da je čovjek otvorio prozor od kola i govorio da ne zna da pliva. Ne razmišljajući, skinuo sam jaknu, spustio telefon i odložio ostale stvari koje sam imao i uskočio u more“, priča Vido za Skala radio.

Do vozača i kola koja su plutala, Vido je plivao oko 15 metara i pri tom skinuo džemper koji ga je sputavao da brže pliva, jer je automobil brzo tonuo i bilo je važno što prije stići.

Kada je stigao do vozila, vozaču je kazao da se smiri i ne paniči i da će on da ga obuhvati oko grudnog koša, a on samo da drži ruke sa strane.

"Čovjek je bio poslušan i miran i bez panike sam ga tako dovukao do obale. Neposredno poslije toga vozilo je potonulo na dno, gdje baš nije bilo plitko“, ispričao je Vujković.

Kada je došao na obalu policija je već bila na mjestu nezgode. Sjeća se da mu se čovjek koga je spasio zahvalio, a vozač i kondukter su mu dodali peškir.

Vido je žurio na predavanja i nije ni stigao da upozna čovjeka koga je izvukao iz automobila.

"Iz kuće su mi donijeli suvu odjeću i odmah sam produžio na predavanja u Tening centar “Azalea“, rekao je on.

Vido nije želio da mnogo priča o svemu što se dogodilo i kaže da je humanost nešto što se podrazumijeva.

"...To što sam uradio je prirodno, a ja sam imao svoj posao i nastavio put na predavanja“, rekao je on.

Iako je već dobio ponudu za posao iz kotorske Službe zaštite i spašavanja, Vido je kazao da bi se radije posvetio pozivu pomorca za koji se sprema, budući da je dobar student i da voli more, prenosi Skala Radio.

Bonus video: