Šećkovićima 1.111 eura pomoći

Novac sakupljen od prodajne izložbe studenata
89 pregleda 0 komentar(a)
Porodica Šećković, Foto: Zoran Đurić
Porodica Šećković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.02.2016. 18:58h

Na drugoj humanitarnoj izložbi koju su organizovali studenti Fakulteta likovnih umjetnosti i mladi umjetnici iz Crne Gore sakupili su 1.111 eura kao pomoć porodici Šećković, a ček sa novcem uručila im je juče Hajdana Kostić.

Nenad, Vesna Šećković i Vesnin brat, srčani i nervni bolesnik, već dvije godine žive u baraci kod Medicinske škole bez struje i vode.

„Prošlu baraku nam je srušila Komunalna, pa smo napravi novu ovdje“, kazala je Vesna Šećković.

Da studenati organizuju izložbu kako bi pomogli njegovoj porodici, Nenad je saznao od sinovca, a svotu od preko hiljadu eura nije očekivao. Kazao je da će novac iskoristiti za kupovinu alata, nabavku namještaja i hrane.

„Zahvaljujemo se puno svima. Nadam se da ću kupiti brentu i iskoristiti bukovu šumu sa mog imanja na Boanu“, kazao je Šećković. Kako bi brže počeo sa radom, pozvao je vlasnike kompanije „Haus majstor“ da mu izađu u susret popustom na alat.

Kostićeva je kazala da su na neophodnost pomoći ovoj porodici, saznali iz medija.

Na humanitarnoj izložbi, koja je trajala od 24. decembra do 15. januara, učestvovala su 63 umjetnika u knjižari „Matica srpska“.

Prvu humanitarnu izložbu studenti su organizovali u novembru prošle godine, kada je sakupljeno preko hiljadu eura za pomoć samohranoj majci Mirjani Milačić iz Podgorice.

Bonus video: