Besplatne radionice za djecu i roditelje

Iz Udruženja Roditelja su kazali da je počela realizacija tog projekta aktiviranjem prvog Razvojnog centra sa bibliotekom igračaka u Crnoj Gori
0 komentar(a)
Ažurirano: 03.02.2016. 19:44h

Udruženje Roditelja organizovaće besplatne edukativne i kreativne radionice za različite uzraste djece i njihove roditelje u okviru projekta Podrška ranom razvoju djece.

Iz Udruženja Roditelja su kazali da je počela realizacija tog projekta aktiviranjem prvog Razvojnog centra sa bibliotekom igračaka u Crnoj Gori.

Njega je, prema njihovim riječima, podržala Komisija za raspodjelu prihoda od igara na sreću sa 5,2 hiljade eura.

Iz tog udruženja su kazali da će, pored besplatnih edukativnih i kreativnih radionica, u Razvojnom centru biti organizovana i podrška u učenju.

„Naredne sedmice počeće obuka volontera koji će steći znanja i vještine za pomoć djeci u učenju“, saopšteno je iz Udruženja Roditelja.

Oni su kazali da se zainteresovani za volontiranje mogu prijaviti na mail udruzenje.roditelji@gmail.com ili telefon 067 58 74 85.

Iz te nevladine organizacije su rekli da će, nakon obuke, volonteri pomagati djeci u savladavanju školskog gradiva i da će moći učestvovati u ostalim radionicama.

„Pozivamo roditelje da doniraju očuvane edukativne igračke sa kojima se njihova djeca više ne igraju, kako bi druga djeca imala priliku da ih koriste iznajmljujući ih ili igrajući se u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra“, rekli su iz Udruženja Roditelja.

Igračke se mogu donirati radnim danima do 15 sati i u vrijeme održavanja radionica.

„Pored iznajmljivanja igračaka, djeca zajedno sa svojim roditeljima, mogu da provode neko vrijeme u prostoru Igračkoteke, kako igrajući se, tako i učestvujući u besplatnim tematskim radionicama i predavanjima“, saopštili su iz Udruženja Roditelja.

Oni su podsjetili da su u prethodnih 15 dana održane likovna radionica i radionice posvećene medijskoj pismenosti, održavanju pažnje i rješavanju konfliktnih situacija.

Galerija

Bonus video: