Stanari zgrade A6: Ne igrajte se našim pravima

“Ukoliko do 10. februara ne bude regulisan priključak struje i vode, 11. februara organizovaćemo protestnu šetnju”...
75 pregleda 2 komentar(a)
Zgrada A6 Bar, Foto: Radomir Petrić
Zgrada A6 Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 03.02.2016. 18:14h

Radnici barskih zdravstvenih i prosvjetnih ustanova - vlasnici stanova u zgradi A6, najavili su juče novi performans i protestnu šetnju zato što i dalje ne mogu da uđu u stanove koje su platili još 2008. godine.

U saopštenju dostavljenom medijima, oni su poručili „relevantnim činiocima“ da se ne igraju sa njihovim pravom na ostvarivanje osnovne životne potrebe na stan.

“Ukoliko do 10. februara ne bude regulisan dogovoreni priključak struje i vode, organizovaćemo 11. februara protestnu šetnju sa performansom na relaciji zgrada A6, Bulevar revolucije, bivši Bulevar 24. novembra, centar grada, Trg ispred robne kuće, pored vatrogasne stanice do zgrade A6. Performans će biti ispred zgrade Opštine Bar”, piše u saopštenju.

Objašnjava se da su na protest pozvani ministri prosvjete i zdravlja, direktor Fonda zdravstva, barski odbornici, zaposleni u Opštini, direktori i zaposleni u barskim ustanovama prosvjete i zdravstva, kao i aktivisti civilnog sektora, radnici, građani i organizacije.

Iz Odbora kupaca stanova u A6 novinarima su dostavili i dopis koji im je 11. novembra stigao iz kabineta predsjednika Vlade, u kojem piše da su Opština Bar i Ministarstvo prosvjete „iskazali spremnost i interes da se projekat uspješno završi“.

Iz Biroa za komunikaciju sa građanima kabineta predsjednika Vlade, tada su ukazali i da je prema informaciji iz Ministarstva prosvjete izvođač radova počeo aktivnosti na zgradi 2. novembra.

Investitori zgrade su ministarstva prosvjete i zdravstva i Fond zdravstva.

Kupci stanova pred kraj prošle godine dva puta su protestovali ulicama Bara.

Bonus video: