Patrijarh Pavle zaslužio ulicu u Podgorici

Savjet je predložio Skupštini da usvoji da pisac Borislav Pekić dobije ulicu na Zlatici, a svoju saobraćajnicu treba da dobiju između ostalih nekadašnji gradonačelnik Nešo Šćepović, narodni heroji Vojin Katnić i Filip Bajković
72 pregleda 66 komentar(a)
Patrijarh Pavle, Foto: Screenshot (YouTube)
Patrijarh Pavle, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 03.02.2016. 17:29h

Savjet za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova danas je usvojio predlog odbornika Demokrata Mitra Vukovića i stavio u proceduru postupak da patrijarh Pavle dobije ulicu u Podgorici, uz konstataciju da to zaslužuje, iako nije prošlo dvadeset godina od njegove smrti.

Savjet je predložio Skupštini da usvoji da pisac Borislav Pekić dobije ulicu na Zlatici, a svoju saobraćajnicu treba da dobiju između ostalih nekadašnji gradonačelnik Nešo Šćepović, narodni heroji Vojin Katnić i Filip Bajković. Savjet je predložio da obrađivač Nacrta odluke o naseljima i njihovim granicama na teritoriji Glavnog grada do sljedeće sjednice nakon one petog februara, uradi grafički prikaz, koji bi pratio taj dokument.

Većina članova savjeta se složila da bi na taj način mnogo bolji uvid imali u granice naselja i da bi nejasnoće i eventualne sporne tačke lakše bilo otkloniti.

Prihvaćen je i predlog člana Savjeta Huseina Cena Tuzovića da granica između Drača i Stare varoši ne bude Ulicom oktobarske revolucije i Bratstva i jedinstva, nego Mirka Vešovića i Ulicom Džan.

“Nikada tako nije bilo kao što je predloženo ovim Nacrtom. Ne može da se Draču daje ono što im nikada nije pripadalo, a Staroj Varoši da se uzima ono što joj pripada. Tabački most nije na Draču, nego je u Staroj Varoši”, kazao je Tuzović.

On je istakao da Autobuska i Željeznička stanica ne mogu da pripdaju Draču, već su uvijek bili dio Stare varoši.

Sekretarijat za planiranje i uređenje Glavnog grada nakon sugestija mještana i odbornika Demokrata Vladimira Čađenovića da su pogriješili, za Drač je odredio da je posebno naselje sa granicama.

Odbornik Demokratske Crne Gore Vladimir Vujović ponovio je da će na sjutrašnjoj sjednici predložiti da se o Nacrta odluke o naseljima i njihovim granicama raspravlja na nastavku zasijedanja, odnosno da se da pet dana da obrađivač ispravi mnoge greške.

“Ne kažem da je to urađeno iz neke zle namjere, naprotiv, veliki posao je odrađen, ali ovo bi pomoglo da dođemo do boljeg dokumenta”, istakao je Vujović.

Bonus video: