Ispred HD Laković u Budvi na parking mjestu za OSI stoje korpe i žardinjera

Nepropisno parkiranje, odnosno neodgovorno ponašanje uprave kompanija, kao što je to slučaj sa HD Laković u Budvi, može biti prijavljeno komunalnoj policiji, odnosno putem servisa Budi odgovoran
536 pregleda 10 komentar(a)
nepropisno parkiranje, Foto: Čitalac reporter
nepropisno parkiranje, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 03.02.2016. 16:26h

Nekoliko redova kolica za kupovinu i žardinjera stoje na parking mjestu predviđenom za osobe sa invaliditetom ispred Hard diskonta Laković u Budvi.

Fotografiju sa tim prizorom objavilo je danas udruženje mladih sa hendikepom na svojoj Facebook stranici, uz komentar: "HD Laković Budva. Gdje ne parkiraš korpe, tu žardinjeru posadi".

Parking mjesta za osobe sa invaliditetom su jasno označena žutom bojom i imaju prepoznatljiv simbol osobe u kolicima.

Svaka osoba sa invaliditetom, odnosno njena porodica, koja ima automobil, na vozilu ima instaknutu naljepnicu, kojom dokazuje svoje pravo na parkiranje na mjestu za osobe sa invaliditetom. Uprkos tome, ta mjesta nerijetko, u svim crnogorskim gradovima, bez izuzetka, zauzimaju i osobe bez invaliditeta.

Nepropisno parkiranje, odnosno neodgovorno ponašanje uprave kompanija, kao što je to slučaj sa HD Laković u Budvi, može biti prijavljeno komunalnoj policiji, odnosno putem servisa Budi odgovoran.

Prema Zakonu o bezbjednosti saobraćaja koji je stupio na snagu u januaru, 2014, kazna za nepropisno parkiranje iznosi 60 eura, što je 40 eura više nego što je to predviđao stari zakon.

"Vijesti" su prije dvije godine objavile i da onaj koji kupi kartu, bilo ko, bez ikakvih posljedica, može da parkira automobil i na mjestima namijenjenim za invalide na podgoričkim parkiralištima, jer su zaposleni na naplatnim punktovima dozvoljavali vozačima sa automobilima bez naljepnice da se parkiraju na mjestima za invalide - obilježenim žutom.

HD Laković Budva. Gdje ne parkiraš korpe, tu žardinjeru posadi.

Posted by Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore - AYDM on Wednesday, February 3, 2016

Bonus video: