Velika bokeša fešta i Sajam maslina i vina u Bijeloj: Bez obilježja Praznika mimoze

“Programi će biti održani u dvorištu Doma kulture, kao i u ugostiteljskim objektima u Bijeloj, a bićemo tradicionalno dobri domaćini” kazao je Svilanović
72 pregleda 1 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 03.02.2016. 16:15h

Velika bokeška fešta i Sajam maslina i vina održaće se od 12. do 15. februara u Bijeloj, najavili su organizatori.

Ranijih godina ove manifestacije organizovane su u okviru Praznika mimoze, ali su ove izostavljene iz programa, jer se njihovi organizatori na vrijeme nisu prijavili za učešće u cvijetnoj manifestaciji.

Problem je bilo i mjesto održavana - Dom kulture u Bijeloj koji je lani zatvoren jer je procijnejeno da boravak u tom objektu nije siguran.

Predsjednik NVO „Velika Bokeška fešta“ Nikola Svilanović je kazao da su bili “zatečeni kada su saznali da nisu uvršteni u program 47 Praznika mimoze”, ali da će manifestacija biti održana, jer im je, između ostalih, predsjednica Opštine Nataša Aćimović pružila podršku, pa će iz opštinske kase dobiti ”određena finansijska sredstva”.

“Programi će biti održani u dvorištu Doma kulture, kao i u ugostiteljskim objektima u Bijeloj, a bićemo tradicionalno dobri domaćini” kazao je Svilanović.

Kako je Radiju Jadran kazao direktor „Herceg festa“, Stevan Koprivica, Opština, TO i Herceg fest, kao izvršni producent, nemaju nikakvu odgovornost oko organizovanja i održavanja Bokeške fešte, naglašavajući da ostaju pri tačno utvrđenom programu, koji je usvojio Savjet „Praznika mimoze“.

“Niko nema pravo da koristi ambleme grada i Praznika mimoze i da organizuje programe, pod njihovim okriljem, bio je izričit Koprivica.

Programom Velike Bokeške fešte predviđeni su muzičko zabavni programi, okrugli sto na temu “Masline i znameniti Bijeljani “, edukativne radionice i književni programi.

Bonus video: