U Budvi lani obavljena 302 vjenčanja: Stranci u većini pred matičarem

Supružnici - stranci sklopili 97 brakova, a čak na 193 vjenčanja jedan od partnera bio je stranac...
211 pregleda 3 komentar(a)
Novak Đoković, Jelena Ristić, Foto: Twitter
Novak Đoković, Jelena Ristić, Foto: Twitter
Ažurirano: 03.02.2016. 07:23h

U gotovo dvije trećine brakova lani sklopljenih u Budvi, bar jedan od partnera bio je stranac.

Prema podacima matične službe, tokom 2015. godine bila su ukupno 302 vjenčanja, a čak 193 puta jedan od partnera koji je kazao “da” bio je stranac.

Matičarka Žana Kapa kaže da su supružnici - stranci sklopili 97 brakova, odnosno da su u Budvu došli s ciljem da se vjenčaju.

Prijestonica turizma bila je ludi kamen za parove iz Rusije, Bjelorusije, Ukrajine, Slovačke, Norveške, Turske, Engleske, Kanade, Njemačke, Velike Britanije, Sjeverne Irske, Amerike, Izraela, Grčke, Litvanije i država regiona - Kosova, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Makedonije i Srbije.

“Kada govorimo o strukturi parova koji su sklopili brak prošle godine na teritoriji opštine Budva, zaključena su 32 braka između supružnka iz Budve, bila su 62 braka gdje je jedan supružnik iz Budve, a drugi stranac. Sklopljen je 41 brak između supružnika iz neke od drugih crnogorskih opština, kao i 37 brakova između supružnika gdje je jedan iz druge crnogorske opštine, a drugi stranac”, navela je Kapa.

Ona je istakla da je u 64 odsto slučajeva bar jedan od supružnika bio stranac, a da su samo u 36 procenata oba bila iz Crne Gore.

“U 31 odsto slučajeva supružnici su bili stranci. Tokom prošle godine zaključena su 302 braka, za razliku od 2014. kada je vjenčano 270 parova. Bilježi se porast broja brakova za 10 odsto više, ili čak za 26 odsto više nego 2013. kada su na teritoriji opštine Budva sklopljena 223 braka”, istakla je Kapa.

Mjesta na kojima mladenci vole da izgovore “da” su različita - od jahti i plaža, ostrva, hotela i restorana, tvrđava...

U Budvi je lani prema zvaničnoj statistici dostavljeno 19 presuda nadležnih sudova o razvodima.

Bonus video: