U tri smjene na Veruši bilo skoro 300 djece

Učenici iz druge i treće smjene su iskoristili sniježne padavine, a instruktori skijanja su imali pune ruke posla
261 pregleda 2 komentar(a)
Veruša, Foto: Zoran Đurić
Veruša, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 02.02.2016. 15:56h

U odmaralištu Dječjeg saveza na Veruši je tokom ovogodišnje zimske sezone boravio 291 mališan.

U prvoj smjeni je bilo najviše učenika, njih 115, u drugoj 95, a u posljednoj, koja je obuhvatala i početak školske godine na Veruši je boravio 81 mališan.

Upravnik odmarališta Ivan Pelević je rekao da je prezadovoljan sezonom. Na Veruši su boravila djeca iz skoro svih gradova Crne Gore.

Rad u odmaralištu je, i ove godine, bio organizovan u tri smjene koje su trajale po nedjelju dana. Prva smjena je počela osmog januara.

Iako početkom zimskog raspusta na Veruši nije bilo snijega, te mališani iz prve smjene nisu mogli da skijaju, osoblje odmarališta se, kako bi nadoknadilo manjak aktivnosti, posebno trudilo da ispuni dan brojnim aktivnostima.

„Iako je u prvoj smjeni padala kiša skoro svakog dana, naši instruktori su organizovali brojne kvizove, edukacije, a posebno su bile vesele večernje žurke“, kazao je Pelević.

Đaci iz druge i treće smjene su iskoristili sniježne padavine, a instruktori skijanja su imali pune ruke posla.

Kako je kazao Pelević, veliki broj djece naučio je makar osnove skijanja.

„Skoro svi su naučili spust, a neki čak i slalom“, istakao je Pelević.

Boravak trećoj smjeni na Veruši dodatno je uljepšala i posjeta Kulturno-umjetničkog društva „Crna Gora“ iz Podgorice, koji su svoje umjeće pokazali i na snijegu.

Zimska sezona završena je 29. januara, a Pelević očekuje da će u aprilu biti realizovani i planirani projekti rekonstrukcije kuhinje, kao i renoviranje paviljona, za šta je ovogodišnjim budžetom namijenjen novac. Ljetnja sezona će početi krajem juna.

Bonus video: