Socijaldemokrate zloupotrijebile FB profil Dnevnog centra Nikšić?

Zbog pomenute zloupotrebe DF je pozvao Radojku Koprivicu, direktoricu Dnevnog centra, da podnese ostavku
151 pregleda 11 komentar(a)
Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju, Foto: Facebook
Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju, Foto: Facebook
Ažurirano: 02.02.2016. 16:34h

Nikšićki odbori Pokreta za promjene i Demokratskog fronta reagovali su zbog toga što je, kako su istakli, Fejsbuk stranica Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju zloupotrebljena u političke svrhe i na njoj su postavljene fotografije sa kongresa Socijaldemokrata (SD) Crne Gore.

„Pokret za promjene i Demokratski front sa žaljenjem konstatuju da je Dnevni Centar zahvaljujući direktorici postao Centar Socijaldemokrata Crne Gore. Fotografije sa zvaničnog fejsbuk profila su dokaz zloupotrebe državnih resursa i lične promocije visokih funkcionera SD-a kroz prizmu jedne institucije koja treba da ima posebni senzibilitet kao i pažnju sveukupne javnosti“, navodi se u saopštenju za javnost koje je potpisao Vladan Raičević, odbornik DF-a iz redova PzP-a.

Zbog pomenute zloupotrebe DF je pozvao Radojku Koprivicu, direktoricu Dnevnog centra, da podnese ostavku jer „ovakvim činom gubi kredibilitet i pravo da se nalazi na toj poziciji“.

„Ovakvo samoreklamerstvo zapravo pokazuje malignitet aktuelnih režimskih strankoida, koji svoje prinadležnosti i svoj patriotizam mjere funkciom i sličnim benefitima. Ovo je još jedan u nizu dokaza da je država zarobljena, kao i da su institucije u kandžama onih koji ne biraju način i sredstvo da jeftinim marketingom sačuvaju pozicije i ono što iz njih proizilazi. Ako su spremni da ovako osjetljivu društvenu grupu zloupotrebljavaju, onda je jasno o kakvim ličnostima se radi“, poručio je Raičević.

Pokret za promjene i Demokratski front očekuje reakcije i osudu cjelokupne javnosti, a pomenuti slučaj je, smatra Raičević, dokaz zašto treba bojkotovati izbore i zašto je jedini način prelazna vlada, jer u suprotnom, poručio je, „ovo će biti svakodnevni prizor“.

Kako je Koprivica objasnila „Vijestima“ ona nema svoju Fejsbuk stranicu pa se dešava da se bez njenog znanja na tzv. B stranici profila Dnevnog centra pojave fotografije koje se ne odnose na ustanovu na čijem je čelu.

„Primarna stranica je Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju, a na B stranici, koja je označena kao Dnevni centar, nalaze se moje fotografije koje se tiču aktivnosti vezanih za Dnevni centar. Međutim, dešava se da neko moju fotografiju taguje i ona se pojavi na toj B stranici, što je bio slučaj i sa fotografijama sa Kongresa. Čim sam to vidjela fotografije sam istog trenutka obrisala“, kazala je Koprivica.

Bonus video: