Koordinacioni odbor MZ: Zaposliti kadar iz Župe

On je pozvao ministra Predraga Boškovića da prije nego što dođe da svečano otvori novosagrađeni vrtić i presječe vrpcu preduzme sve mjere kako bi se izašlo u susret njihovim, kako je kazao, realnim i dobronamjernim očekivanjima
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.02.2016. 11:56h

Koordinacioni odbor MZ Župa nikšićka izrazio je zadovoljstvo izgradnjom vrtića koji će pomoći da mališani iz Župe imaju iste uslove kao njihovi vršnjaci u gradskoj sredini, ali se plaše dane bude zloupotreba prilikom zapošljavanja.

„Župljani ne žele ni da pomisle da će i jedan planirani radnik u vrtiću biti zaposlen, a da nije sa teritorije ove mjesne zajednice. U ovim vremenima kada je svako radno mjesto za mještane Župe nikšićke zlata vrijedno, iluzorno je i pomisliti da se u novosagrađenom vrtiću pokuša zaposliti i jedan kadar sa strane , a da stanovnici Župe koji imaju traženu kvalifikaciju za potrebna radna mjesta, budu zaobiđeni“, stoji u saopštenju za javnost koje je potpisao Dragoljub Radulović.

Radulović ističe da Koordinacioni odbor ne smatra da su kadrovi iz Župi bolji od drugih, već jednostavno žele da na taj način, kako je kazao, bar malo „poprave i onako sumornu ekonomsku stvarnost u Župi“.

„Svaki izgovor koji bi se kosio sa ovim našim očekivanjima ne želimo da prihvatimo, jer je jasno da bi to bila priča u koju niko ne bi povjerovao. Sve kombinacije koje ovih dana slušaju mještani Župe nikšićke molimo de se ostave po strani, pa obećanja i obaveze prema kumovima, rođacima, komšijama i ostalima ispunite na nekom drugom mjestu“, poručio je Radulović.

On je pozvao ministra Predraga Boškovića da prije nego što dođe da svečano otvori novosagrađeni vrtić i presječe vrpcu preduzme sve mjere kako bi se izašlo u susret njihovim, kako je kazao, realnim i dobronamjernim očekivanjima.

„Župa ima kadrove za rad u vrtiću a na Vama je ministre da ih ne zaobiđete, na zadovoljstvo svih nas“, poručio je Radulović.

Vrtić, koji se prostire na 200 metara kvadratnih, biće 16 u sklopu JPU „Dragan Kovačević“. U okviru škole „Dušan Bojović“ u Župi trenutno borave dvije grupe djece predškolskog uzrasta.

Galerija

Bonus video: