Nagrađen Miroslav Ciganović: Ulov godine tuna od 105 kilograma

Borba sa ribom dužine skoro dva metra, potrajala je dva sata, a za to vrijeme, tuna je Mirov čamac odvukla na pet milja daleko od obale
241 pregleda 2 komentar(a)
Miroslav Ciganović, tuna 105 kilograma, Foto: Una
Miroslav Ciganović, tuna 105 kilograma, Foto: Una
Ažurirano: 02.02.2016. 08:59h

Miroslavu Ciganoviću iz Bara, pripalo je prvo mjesto u nagradnoj igri "Ulov godine 2015" koju za sportske ribolovce na Crnogorskom primorju priređuje kompanija za proizvodnju i promet ribomaterijala i opreme za more "Una" iz Tivta.

"Ulov godine" po ocjeni "Uninog" žirija je tuna od 105 kilograma koju je Ciganović ulovio na živi mamac, štapom iz čamca, metodom trolling.

Borba sa ribom dužine skoro dva metra, potrajala je dva sata, a za to vrijeme, tuna je Mirov čamac odvukla na pet milja daleko od obale.

Ciganoviću je uz titulu "Ulov godine 2015", pripao i nagradni vaučer u vrijednosti od 150 eura za kupovinu opreme u "Uninim" prodavnicama.

Drugo mjesto i vaučer od 100 eura osvojio je Ulcinjanin Adnan Sejdić koji je sa obale na Velikoj plaži, ulovio tunu težine 86,5 kg.

Treće mjesto i vaučer od 50 eura, pripalo je Tivćaninu Mišu Klepu za ulovljenu sabljarku težine 50 kilograma.

Osim dodjele godišnjih nagrada za 2015., "Una" je juče proglasila i najbolje u nagradnoj igri "Ulov mjeseca" za decembar prošle godine.

Prvo mjesto pripalo je Zoranu Radoviću iz Bara koji je ulovio tunu težine 95,5 kilograma, drugoplasirani je njegov sugrađanin Mladen Radulović koji je uhvato tunu od 65 kilograma, a sa ulovljenim primjerkom iste ribe težine 60 kilograma, treće mjesto u decembarskom kolu nagradne igre pripalo je Tivaninu Davoru Lakićeviću.

Bonus video: