Pokažimo humanost: Porodici Jokić iz Mojkovca neophodna pomoć

Banka hrane apeluje na Ministarstvo rada i socijalnog staranja da Jokićima odobri pomoć, jer se ovdje radi o tri bolesnika u jednoj familiji
122 pregleda 8 komentar(a)
Porodica Jokić, Foto: Banka hrane
Porodica Jokić, Foto: Banka hrane
Ažurirano: 02.02.2016. 08:13h

Porodici Jokić iz Mojkovca neophodna je pomoć države, ali i humanih ljudi, saopšteno je iz Banke hrane.

"Kada su Svetlana i Dragan Jokić iz Mojkovca dobili kćerku njihovoj sreći nije bilo kraja. Kćerka Gordana je danas dvadesetogodisnjakinja i od rođenja je invalid. Ona boluje od celebralne paralize, ne hoda, ne govori, ne može hranu da zvaće...sto odsto je zavisna od pomoći drugog. Za njene roditelje je ona sve na svijetu i podređeni su joj tokom 24 časa. Gordana dobija tuđu njegu i ličnu invalidninu koja čitava odlazi na pelene i posebnu hranu za nju. Majki je velika radost da kćerku lijepo obuče i da je njeguje kako najbolje umije. Majka Svetlana je nezaposlena, od 1992. godine je na birou rada, kao tehnološki višak KID "V.Kruščić".Danas je ona bubrežni bolesnik i ima problema sa kičmom i štitnom žlijezdom. Dok je suprug bio zdrav porodici nije mnogo toga nedostajalo", navodi se u saopštenju Banke hrane.

Ali život se poigrao sa Jokićima.

"Dragan je nekada bio sportista koji je igrao za svoj grad. Bavio se i planinarstvom, 36 puta je bio dobrovoljni davalac krvi i kaže da mu je sada jako teško da on moli za pomoć. Dragan je na poslu preživio tri srčana udara, tako da je danas u penziji koja iznosi 97 eura. Baraka od 36 kvadratnih metara u gornjem Mojkovcu u kojoj živi porodica Jokić je sagrađena prije 50 godina i naslijedili su je od Draganovog oca. Krov prokišnjava i stvara veliku vlagu jer je od drveta. Spolja je baraka trula tako da su im krpljenje i popravke stvarale stalne troškove od njihovih ionako malih primanja", kazali su iz Banke hrane.

Iz Banke hrane navode da je potrebno: krovno rebrasti lim sa sarafima , 12 tabli od 1m X 5 m, 4 završne limene lajsne od 5 m, sitno rebrovani lim sa sarafima ,visina 2.80.m ,sirina 140 m, stiropor 50 m 2, 30 gipsanih običnih ploča, 10 gipsanih ploča vodootpornih, 12 metara plastičnih cijevi sa spojnicama i jedna tona cementa.

"Komšije bi im kako kažu pomogle u izvođenju radova ,važno je samo da materijal nabave. Prvenstveno bi zamolili gradonačelnika Mojkovca da pošalje komisiju na uvid u stanje u kome živi porodica Jokić i pomogne da se situacija u kojoj su prevaziđe", rekli su iz Banke hrane.

Banka hrane apeluje na Ministarstvo rada i socijalnog staranja da Jokićima odobri pomoć, jer se ovdje radi o tri bolesnika u jednoj familiji.

"Poseban apel građevinskim firmama da donacijom materijala pokažu društvenu odgovornost. A vi dobri ljudi kao i uvijek do sada doniranjem hrane, pelena za odrasle, novca dajte svoj doprinos onoliko koliko možete, jer naše malo njima puno znači", rekli su iz Banke hrane.

Žiro racun za pomoć porodici Jokić je kod CKB banke, a glasi: 510 221 299 528 801 484 na ime Svetlana Jokić.

Svi koji žele pomoći mogu dobiti kontakt telefon porodice na mobilni telefon Banke hrane +382 69 495 680 , kao i na mejl bankahranepg@gmail.com i u inboxu na fb stranici anke hrane https://www.facebook.com/banka.hrane/?ref=hl

Bonus video: