O rukometašicama snimaju film

Koordinator i urednik projekta čuveni je filmski i televizijski dokumentarista Pero Radović
57 pregleda 7 komentar(a)
Crnogorske rukometašice, Foto: Beta/AP
Crnogorske rukometašice, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.02.2016. 19:19h

Na putu slave crnogorskog ženskog rukometa - čudesna godina 2012 - naziv je dugometražnog filma, na kome radi autorski tim filmskih i TV stvaralaca u saradnji sa Ženskim rukometnim klubom “Budućnost” i nevladinom organizacijom “Mediakult”.

Najuspješniji kolektiv u istoriji crnogorskog sporta i ženska rukometna reprezentacija, dobiće ove godine i posebnu filmsko-televizijsku ekranizaciju.

Koordinator i urednik projekta čuveni je filmski i televizijski dokumentarista Pero Radović.

“Konkretna tema filma su veliki rezultati crnogorskih rukometašica, najvećeg crnogorskog brenda. Međutim, film se bavi i onom drtugom stranom uspjeha - medalje, onim što prethodi svakom velikom rezultatu, a što je malo poznato javnosti. Pripreme su poodmakle, moguće je da sve bude gotovo za nekoliko mjeseci. U svakom slučaju, vrlo je složeno savladati zahtjeve te nestandardne dramaturgije u dokumentarnom žanru”, kazao je za „Vijesti“ Radović.

Radović je realizovao preko stotinu TV emisija i više dokumentarnih filmova, uključujući i serije „Crnogorska tradicija koja nestaje“ i „Sjenke rata“.

Osim brojnih priznanja koja je dobijao za svoje emisije, treba istaći drugo mjesto na najvećem svjetskom TV festivalu u Lajpcigu 1969. godine, gdje se kao predstavnik JRT takmičio svojim dokumentarnim filmom „Bijelim planinskim stazama“ o đacima-pješacima sa Romanije.

Idejni je tvorac, utemeljivač i dugogodišnji direktor Internacionalnog TV festivala u Baru, najveće smotre TV stvaralaštva u regionu, organizovao je i Susrete televizija zemalja jugoistočne Evrope, koje su finansirale ministarstva za kulturu Francuske i Njemačke.

Bonus video: