Žabljak: Održana Svetosavska akademija, braća Dakić pjevali uz strune gusala

Prisutne u prepunoj sali pozdravio je predsjednik Opštine Veselin Vukićević, a svetosavsku besjedu kazivao je protojerej-stavrofor Radomir Nikčević
166 pregleda 15 komentar(a)
Ažurirano: 31.01.2016. 20:57h

U organizaciji Crkvene opštine Žabljak, u sali Centra za kulturu održana je Svetosavska akademija kojoj je prisustvovao episkop Budimljansko-nikšićki Joanikije sa sveštenstvom.

Prisutne u prepunoj sali pozdravio je predsjednik Opštine Veselin Vukićević, a svetosavsku besjedu kazivao je protojerej-stavrofor Radomir Nikčević.

Bogat kulturni program propraćen aplauzima prisutnih priredili su recitatorka, žabljačka osnovka Lana Zeković i takođe osnovci, braća Aleksa i Nikola Dakić koji su zapjevali uz strune gusala.

Zbog jedinstvenog nastupa i spoja duhovnog i tradicionalno pažljivo, sa oduševljenjem i aplauzima propraćen je nastup guslarke Bojane Peković i violončeliste Aleksandra Jakovljevića.

Svečanost je upotpunio hor "Sveta mati Angelina" iz Nikšića i recital učenica srednje mješovite škole "17. septembar" iz Žabljaka i narodni guslar Sava Bulić iz Žabljaka.

Najmlađim u Sali organizatori su uručili poklone sa slatkišima.

Galerija

Bonus video: