Bijela: Ko istovara zemlju i šut u more?

Prema planovima, za koje prema saznanjima Vijesti kompanija Carine koja gradi hotel u Bijeloj još nije dobila dozvolu, planirano je uređenje plaže od palaca Đurkovića u kome je bio smješten "Regionalni centar za obuku ronilaca za podvodno deminiranje, pružanje pomoći, spasavanje i kontrolu na moru“ (RCUD) do novog hotela
113 pregleda 34 komentar(a)
Ažurirano: 31.01.2016. 14:14h

Na obali mora u Bijeloj gdje je na mjestu starog hotela “Park” u toku gradnja zdanja sa 4 zvjezdice, od kraja prošle godine, za sada nepoznata lica, istovaraju zemlju i šut. Iz JP Morsko dobro su Vijestima kazali da su to evidentirali u dva navrata, i da niko nema dozvolu za odlaganje zemlje na tom području. Ni u Komunalnoj policiji nisu uspjeli da utvrde o kome je riječ.

Prema planovima, za koje prema saznanjima Vijesti kompanija Carine koja gradi hotel u Bijeloj još nije dobila dozvolu, planirano je uređenje plaže od palaca Đurkovića u kome je bio smješten "Regionalni centar za obuku ronilaca za podvodno deminiranje, pružanje pomoći, spasavanje i kontrolu na moru“ (RCUD) do novog hotela.

DOO "Carine" su u maju prošle godine, kao jedini ponuđač na tenderu, kupile bivši hotel „Park“ sa pripadajućim pomoćnim objektima, zemljištem i parkom.

Iz kompanije su najavili da će do 1. juna biti završena izgradnja hotelskog kompleksa sa 225 soba visoke kategorije sa četiri plus zvjezdice i da će investicija od 6,5 miliona eura, koliko je b ila ugovorna obaveza, najverovatnije biti premašena.

Prvi gosti biće iz Njemačke, a hotel je, prema navodima Carina, najprodavaniji hotel iz regiona na njemačkom tržištu, što će mu omogućiti dobru popunjenost već na početku rada.

Galerija

Bonus video: