Penzionisani policajci u februaru ispred zgrade Vlade

"Naš problem su otpremnine. Poslodavac nije ispoštovao Zakon i Sporazum o politici zarada kojim su predviđene mnogo veće otpremnine od onoga što smo dobili - tri minimalne cijene rada. Drastično smo zakinuti”
53 pregleda 27 komentar(a)
policajci u penziji, Foto: Luka Zeković
policajci u penziji, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.01.2016. 07:39h

Penzionisani policajci okupiće se 9. februara ispred zgrade Vlade i zahtijevati da se riješi problem njihovih otpremnina i malih penzija.

Njih nekoliko desetina okupilo se juče ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Naš problem su otpremnine. Poslodavac nije ispoštovao Zakon i Sporazum o politici zarada kojim su predviđene mnogo veće otpremnine od onoga što smo dobili - tri minimalne cijene rada. Drastično smo zakinuti”, kazao je penzionisani policajac Savo Jovović.

Dodao je da je tada penzionisano 307 policajaca, i da su tražili podatke za sve kako bi vidjeli ko je koliku otpremninu dobio: “Dobili smo za 302 službenika. Svi oni dobili su tri minimalne cijene rada. Za pet nam nisu odgovorili ni nakon više urgencija”, kazao je on.

Pojasno je da je jedan od razloga protesta taj što im je godinama odbijana članarina za Sindikat i stambeni fond, od kojeg nikada nijesu dobili ništa i da sada traže da im vrate taj novac.

"Osim toga, određenim službenicima ukinut je benificirani radni staž, a nisu nam isplatili ni topli obrok ni regres za 2008. i 2009. godinu. To sve ostalo je neriješeno”, kazao je on.

Dodao je da su se na mirno okuljanje ispred zgrade Vlade odlučili jer su skoro godinu ministar policije, premijer, ali i ostali kojima su se obraćali, ostali gluvi na njihove zahtjeve.

"Mi smo bili na braniku otadžbine, i opet bismo je branili. Nismo neprijatelji ove države i nije u redu da se ovako postupa sa nama.

Bonus video: