NTO: Očekujemo povećanje broja turista iz Turske u 2016.

"Sajam karakteriše i bogat program manifestacija i seminara među kojima se izdvajaju "Brendiranje u turizmu" i "Zdravstveni turizam" gdje će učesnici biti u mogućnosti da unaprijede znanje iz ovih oblasti"
1 komentar(a)
Sajam turizma Istanbul, Foto: Nacionalna turistička organizacija
Sajam turizma Istanbul, Foto: Nacionalna turistička organizacija
Ažurirano: 29.01.2016. 15:47h

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, strateškim partnerima crnogorskog turizma, lokalnim turističkim organizacijama turističkom privredom predstavlja objedinjenu turističku ponudu Crne Gore na sajmu turizma EMITT 2016 koja se odrzava u Istanbulu od 28. do 31. januara.

Sajam EMITT predstavlja jednu od najznačajnijih berzi turizma u ovoj regiji. Ove godine na sajmu je prisutno oko 70 destinacija, preko 4.500 kompanija iz oblasti turizma kao i brojne strane delegacije.

"Sajam karakteriše i bogat program manifestacija i seminara među kojima se izdvajaju "Brendiranje u turizmu" i "Zdravstveni turizam" gdje će učesnici biti u mogućnosti da unaprijede znanje iz ovih oblasti. Sajam se održava u periodu kada je to optimalno za donošenje odluka o putovanju, dok mnoge turističke kompanije nude povoljne cijene za aranžmane kupljene na sajmu (rani buking). Tokom sajma planirano je održavanje sastanaka sa značajnim turoperatorima sa ovog tržišta kao i sa predstavnicima medija koji izvještavaju iz oblasti turizma. Imajući u vidu poboljšanje avio dostupnosti i interesovanja turoperatora sa ovog tržista najave za 2016. su pozitivne i očekuje se rast broja turista", saopšteno je iz NTO.

Crnogorski štand je posjetio ambasador Crne Gore u Turskoj, Branko Milić sa saradnicima, kao i predstavnici iseljinika iz Crne Gore u Turskoj.

Na štandu NTO CG svoju ponudu predstavljaju turističke organizacije Budve, Prijestonice Cetinje, Ulcinja, Kotora Podgorice, HG Budvanska rivijera, Beppler & Jacobson i turistička agencija Grand.

Bonus video: