Čvorovići odustali od protesta, nadaju se pozitivnom ishodu

Najmlađe dijete je prvi razred, najstarije šesti, a supruga mu je iz Srbije pa kao strani državljanin ne može da nađe posao, niti da se prijavi za doživotnu naknadu
240 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 29.01.2016. 19:01h

Nikšićanin Bobo Čvorović danas je sa suprugom i četvoro maloljetne djece došao ispred Centra za socijalni rad gdje je namjeravao da protestuje jer mu je ukinuto materijalno obezbjeđenje porodice (MOP).

Nakon razgovora sa direktorom Centra mr Ivanom Mitrovićem Čvorovići su odustali od protesta u nadi da će njihov problem biti riješen do kraja naredne sedmice.

“Direktor se zauzeo za naš slučaj i ostavljen je prostor od pet–šest dana da oni provjere da li je bilo kakvih propusta, kao i da li imam zemlje koliko je upisano, jer sam ubjeđen da je riječ o mnogo manjoj kvadraturi“, kazao je Čvorović novinarima nakon razgovora sa Mitrovićem.

Čvorovići od 2010.godine na ime materijalnog obezbjeđenja porodice i dječjeg dodatka primaju iznos od 180 eura.

“To mi je sada ukinuto jer se na mene u selu Trešnjica, petnaestak kilometara od grada, na nadmorskoj visini od 1.250 metara vodi nešto preko 23 hiljade metara kvadratnih zemlje, a limit je 20 hiljada. Od toga je samo deset hiljada kvadrata obradivo”, kazao je Čvorović.

On se nada pozitivnom ishodu jer vjeruje da će predstavnici Centra za socijalni rad kada vide o kakvom kršu je riječ, kao i da nema onoliko zemlje koliko stoji u poreskoj evidenciji, promijeniti odluku i vratiti mu materijalno obezbjeđenje.

“Moram reći da su svi u Centru korektni i ljubazni, i ako se situacija ne riješi u moju korist i tada im hvala jer su se ljudski ponijeli, a ja ću vidjeti šta dalje“, poručio je Čvorović kome je brat u naselju Oštrovac ustupio kuću gdje sa porodicom stanuje.

Najmlađe dijete je prvi razred, najstarije šesti, a supruga mu je iz Srbije pa kao strani državljanin ne može da nađe posao, niti da se prijavi za doživotnu naknadu.

Juče su iz Centra za socijalni rad objasnili da je revizijom utvrđeno da imovina Čvorovića prelazi limit za dobijanje materijalnog obezbjeđenja porodice, zbog čega je isto i ukinuto.

Galerija

Bonus video: