Radio Mojkovac u problemu: Bez novčane podrške više ne mogu

“Prostorije su nam odavno obećane kako bismo se preselili i opremili veći studio, kako radijski tako i televizijski. Međutim, od toga još ništa nije bilo”
259 pregleda 2 komentar(a)
Radio
Radio
Ažurirano: 28.01.2016. 17:09h

Ukoliko mojkovačka lokalna uprava ubrzo ne reaguje, tamošnji lokalni radio mogao bi prestati sa radom, nakon 18 godina.

To je “Vijestima” kazala direktorica te medijske kuće Tanja Ćorić, naglašavajući da se “bez podrške više ne može”.

Tvrdi da je radio do sada prebrodio mnoge krize, prije svega zahvaljujući entuzijazmu i trudu zaposlenih, ali da su se sada finansijske obaveze nagomilale.

“Do sada smo se mnogo puta izborili sa krizama, ali sada smo u situaciji da sami ne možemo. Brojne obaveze koje smo dužni plaćamo Agenciji za radio-difuziju i PAM-u, mnogo su veće od naših prihoda. Nažalost, trenutno nam je račun u blokadi, a sredstva nemamo da bismo izmirili obaveze. Ako to uskoro ne riješimo, moraćemo ugasiti radio poslije 18 godina. Televizija je odavno ugašena, jer nijesmo imali novac koji je bio potreban za digitalizaciju”, kazala je Ćorić.

Prema njenim riječima, zaposleni u radiju očekuju od lokalne uprave da nađu zajedničko rješenje i prevaziđu krizu.

Ćorić je rekla da se nada da Opština neće dozvoliti gašenje jedinog lokalnog medija i da će mojkovačka vlast imati na umu koliko je truda uloženo u građenje imidža tog radija.

“Podsjetiću da je RTV Mojkovac preko 100 priloga poslala nacionalnom Javnom servisu, a za to nismo tražili nikakvu nadoknadu. Volonterski smo to radili. Sva dešavanja iz Mojkovca, zahvaljujući našem radu, mogla su se vidjeti širom Crne Gore i dijaspore i nadam se da lokalna uprava to neće zaboraviti”, kazala je direktorica Radija Mojkovac.

Ona je podsjetila da Opština godišnje za radio izdvaja 10.000 eura, na račun naknade za direktne prenose zasjedanja lokalnog parlamenta, ali taj iznos, rekla je, nije dovoljan za funkcionisanje tog elektronskog medija.

Ćorić je najavila da će uskoro razgovarati sa predsjednikom Opštine Dejanom Medojevićom i da će mu predočiti probleme u radiju.

Osim finansijskih, taj medij ima problema i sa prostorom.

“Prostorije su nam odavno obećane kako bismo se preselili i opremili veći studio, kako radijski tako i televizijski. Međutim, od toga još ništa nije bilo, a nije mi poznato zbog čega. Velika poteškoća pored finansijskog minusa su i neadekvatne postorije. Jednostavno rečeno, opstanak Radija Mojkovac u ovom trenutku zavisi od volje lokalne uprave”, konstatovala je direktorica mojkovačkog radija.

Bonus video: