Imovinski kartoni opet dostupni

Radonjić je saopštio juče da je sajt bio isključen isključivo zbog tehničkih razloga, koji su u međuvremenu otklonjeni
0 komentar(a)
Sreten Radonjić, Foto: Boris Pejović
Sreten Radonjić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.01.2016. 15:01h

Agencija za borbu protiv korupcije ponovo je juče aktivirala sajt bivše Komisije za sprečavanje sukoba interesa na kojem se nalaze podaci o imovini i prihodima javnih funkcionera.

Sajt nije bio u funkciji danima, a aktiviran je nakon što su to “Vijesti” juče objavile.

Direktor Agencije Sreten Radonjić saopštio je juče da je sajt bio isključen isključivo zbog tehničkih razloga, koji su u međuvremenu otklonjeni.

Uz konstataciju da je prinuđen da demantuje “netačne i tendenciozne informacije koje plasira jedan član Savjeta Agencije uz podršku pojedinih medija”, Radonjić je naveo da “niko nije sakrio, niti može sakriti podatke o imovini i prihodima javnih funkcionera”.

“Trenutno može doći do tehničkih problema u pristupu bilo kom sajtu, kao što je to juče bio slučaj sa stranicom konfliktinteresa.me gdje je baza podataka o imovini i prihodima javnih funkcionera za prethodne godine. Nasuprot tendencioznom informisanju, Agencija u kontinuitetu radi na jačanju tehničkih kapaciteta i zaštiti informacionog sistema po najvećim standardima. Upravo je intencija ovog organa da se podaci iz baza informacionog sistema Agencije automatski objavljuju na sajtu Agencije, a sve u cilju što boljeg informisanja javnosti i jačanja transparentnosti rada”.

Na pitanje zašto je sajt ugašen, u Agenciji su prekjuče “Vijestima” kazali da ne krše Zakon, iako je njime jasno definisano da podaci o imovini i prihodima funkcionera moraju biti dostupni na njenom sajtu.

Oblast sprečavanja sukoba interesa je od 1. januara u nadležnosti Agencije.

Bonus video: